perjantai 25. maaliskuuta 2011

Villapaitaviikko

Villapaitaviikko tarkoittaa sitä, että ei ole vielä tarpeeksi lämmin kevätvaatteille, mutta talvipalttoo on jo turhankin kuuma. Kevättrenssin alle tarvitaan siis jotain lämmittävää. Tämän viikon olen käyttänyt omatekemiäni liivejä ja tunikoita. Kuvan perusteella olen takuuvarmasti tasaisen harmaa ja tylsä ihminen! Harmaus liittyy vain pukeutumiseeni, muuten saatan vähän vaikka räiskyäkin! 

Tämä tunika kuuluu ehdottomiin lemppareihini ja valmistui jo marraskuussa. Kuvia tunikasta ei marraskuun tuiskuissa ja räntäsateissa ole otettu, mutta tällä viikolla valokuva sitten napsastiin.


Malli: Kauluksellinen tunika, design by myself, neulottu ylhäältä alas
Lanka: Drops Alpaca, grafitinharmaa 
Menekki: 400 g eli 8 kerää
Puikot: 4,5 mm Knit Pro

Tunika on neulottu (taas kerran) ylhäältä alaspäin Ulla-neuleen ohjeen mukaan. Joku voisi jo kysyä, enkö kyllästy aina samaan ohjeeseen, mutta asia on päinvastoin!!! Hypistelen lankaa ja tuumailen, josko tähän lankaan sopisi palmikot tai pitsikuvio tai jopa molemmat. Sitten otan ruutupaperia, piirrän luonnoksen tai kaksi ja otan puikot esiin ja luon silmukat. Vähän laskeskelen etu- ja takakappaleiden sekä hihojen silmukamääriä ja niiden lisäyksiä ja soveltuvia kuvioita. Silmukat luotuani jatkan kutomista ja jos tarve vaatii poikkean suunnitelmasta. Tähän tunikaan loin silmukat M-koon mukaan, hihat tein 2o2n joustinneuletta, selkäosan tein ainaoikein neulosta ja etuosassa on itse kehitelty palmikkokuvio. Kauluksen silmukat poimin jälkikäteen ja neuloin 2o2n joustinenuletta reilun kerän verran. Kauluksesta tuli muhkea, mutta sopii mielestäni tähän lankaan.

Varsinainen syy siihen, että en tee kutomuksiani valmiiden ohjeiden mukaan, vaan suunnittelen ja kehittelen itse loppuviimein kaiken, löytyy liikkuvasta työstäni ja laiskasta mielenlaadustani. Reissaan työkseni, enkä viitsi painolastina kantaa mallilehtiä. Miksi vaivautua lukemaan ohjeita, kun voin aina itsekin säätää? Tämä Alpaca-tunika on yksi lempineuleistani. Neule on mukava päällä ja huoleton käyttää! Ainoa mikä vähän närästää, on langan vaatima käsinpesu!

Sitten taas sukkajuttua, jota saatte kyllästymiseen asti seurata. Viime viikolla ostin Lankamaailma Nordiasta Zitronin Trekking XXL-lankaa ja tekaisin siitä palmikkosukat. Perheen kiireiden ja oman akrobatiakyvyttömyyden takia, tässä kuva toisesta jalasta:Malli: Palmikkosukka, oma malli
Lanka: Zitron Trekking XXL 
Menekki: 70 g
Puikot: 3,25 mm Knit Pro 15cm puiset sukkapuikot

Sukat ovat mielestäni ihan perussukat. Varren sivuissa on kaksi 6 silmukan palmikkoa. Sukissa on vahvistettu kantapää ja teräosa jatkuu perinteisesti, lukuunottamatta sivussa jatkuvaa toista palmikkoa. Sukkieni innoittaja ja suosikkisuunnittelija on Teppana. Kannattanee käydä vilkaisemassa hänen tekemiään sukkia ja selkeitä ohjeita!

Reissussa siis ollaan ja matkaneulomukseni HHV10 valmistui eilen. Dropsin Alpacasta neulottu huivi on pingotusta vaille valmis. Kuva ilmestynee blogiini ensi viikolla. Tämän viikon kohokohta lienee kuitenkin se, että pääsen tänään taas Susun puotiin!!!


4 kommenttia:

 1. Ihana tunika!! Mullakin pukeutuminen tahtoo olla varsin tylsää.. Mutta muutamia poikkeuksia on! ;)

  VastaaPoista
 2. Ne säätää, jotka osaa. Me tavisneulojat joudutaan kantamaan mallilehtiä mukanamme ja lukemaan ohjeita...
  Tunnustus sulle blogissani!

  VastaaPoista
 3. Kun on tarpeeksi laiska, joutuu säätämään... kiitos tunnustuksesta!

  VastaaPoista
 4. Ihana tunika ja kauniit sukat! Tuota samaa Ullan ohjetta on täälläkin käytetty monta kertaa.

  VastaaPoista