torstai 31. tammikuuta 2013

Turbaani ja muuta omituista höpötystä


Ensinnäkin, kiitokset kaikille sytomyssyiltaan osallistuneille! Ilta oli mukava, porukkaa mukavasti paikalla ja monta uutta myssyä on tulollaan ja tulipa yksi myssy illan aikana valmiiksikin! Jos joku ei päässyt sään tahi muun seikan vuoksi paikalle, voi toki poiketa puotiin ja noutaa langat myssyyn. Lankaa annetaan niin kauan kuin lahjotuslankoja on jäljellä! Opastusta saa tarvittaessa ja ohjeenkin saa mukaansa. Jos myssyt ehtii tekemään ja palauttamaan viimeistään 12.2 mennessä, ne ehtivät Seijasiskon ja Marja-Leenan mukana ystävänpäiväksi Oysiin. Toki myöhemminkin voi myssyjä toimittaa Oulun Lankamaailmaan, sillä sytomyssykeräyshän on jatkuva.

No, itse en illan aikana vielä sytomyssyä tehnyt, vaan tein vasta mallikappaletta turbaanimallisesta myssystä. Nimittäin uusimmassa Martta-lehdessä oli mainio turbaaninohje. Se oli tehty villalangasta, joten ajattelin varmuuden vuoksi tehdä ensin koekappaleen vastaavasta langasta. Myssy on nyt valmis


Malli Turbaani, Martta-lehden ohje + oma säätö
Lanka Svarta Fåret Ulrika
Menekki 100g
Puikot 4,5mm Knit pro Cubics pyöröpuikot

Valitsemani lanka on 100% superwash-käsiteltyä villaa, mutta todella pehmeää. Tämä koekappale on tarkoitettu omaan käyttöön, joten valitsin väriksi räväkän vaaleanruskean! Oma säätö tässä liittyy turbaanin kasaamiseen. Kasaamisohje olikin sitten ylitsepääsemätön juttu. Pari kertaa ohjeen luettuani totesin, että tämä on minulle aika lailla hebreaa. Niinpä annoin homman Liisalle, joka saikin kasattua turbaanin ja vielä ihan ohjeen mukaan. Mutta kuinka ollakaan, meistä kummastakaan se ei näyttänyt oikein hyvältä, joten aloimme säätämään. Ensin Liisa keksi laittaa lärpäkkeet edestä ristiin ja minä siihen, että kerta kiellon päälle ja käännetäänpä vielä kerran! Ei kun kasaamaan ja kas, lopputuloshan on parempi kuin alkuperäinen! Näyttääkin ihan oikealta turbaanilta!
Nyt onkin sitten samanlainen turbaani puikoilla, mutta puuvillalangasta ja siitä tulee päänpeite sytomyssykeräykseen. Toivottavasti kelpaa.

Vaikka tämä on henkilökohtainen käsityöblogini ja pyrin välttämään mainostamista, niin täytyypä nyt täälläkin vähän hehkuttaa sitä ihanuutta, minkä viime viikolla koin. Nimittäin saimme myymäläämme KnitPron Karbonz hiilikuitupuikkoja ja jo ensimmäisen silmukan kudottuani totesin, että VAU! Siis todella kevyet ja hyväntuntuiset puikot! On kyllä kuljettu pitkä matka vanhojen metalli- ja bambupuikkojen kautta ihan uuteen maailmaan. Jos KnitPron koivupuikot ovat puikkojen mersut, niin nämä hiilikuituiset on sitten Ferrarit!No, minä kun pääasiassa heiluttelen puikkoja ja joskus koukkua, niin isäntä se on sorvin ääressä, välillä ihan kirjaimellisestikin


Puolentoista vuoden entisöintiurakka on valmis ja vanha penkki on entistä ehompi. Nyt tämä sivustavedettävä on kaikkien ihailtavana myymälässämme. Eiköstä vaan olekin hieno!


Nykyään, kun harvemmin ehdin tänne kirjoittelemaan, niin tuota asiaa tuntuu kertyvän. Meillä on tällä hetkellä visualistin näyttötutkintoa suorittamassa Minna ja hän tekee tutkintonsa osana näyteikkunamme uusiksi. Ensimmäinen ikkuna on valmis ja aiheena kevät. Mielestäni kerrassaan loistavaa työtä!


No tässäpä tärkeimmät tällä kertaa. Toivottavasti saan viikonlopun aikana kuvattua talven aikana syntyneet neuleet, niin hyvä homma. Ainakaan kuljetuskiireitä ei pitäisi olla, sillä nuorempi tyttärempi (se, jolla ei vielä ole ajokorttia) on kisaamassa joukkueensa kanssa Ranskassa. 

Oliskohan jo aika mennä nukkumaan ja toivottaa oikein hyvää loppuvikkoa kaikille lukijoilleni!


6 kommenttia:

 1. Oi oi, ja välikoon puikkoja.. noita pitää tulla katsastamaan. ;o))

  Ihana tuo penkki! Olisko se Myytävänä? ;oP

  VastaaPoista
 2. Turhaan et kehu Ulrikaa. Neuloin tyttären pojulle siksak myssyn ja siitä tuli ihanan pehmoinen eikä yhtään "villaisen"tuntuinen.
  Ja noita puikkoja pitää kyllä kokeilla, tykkään kyllä koivuisistakin.
  Ja penkki on kyllä ihan huippu.

  VastaaPoista
 3. siis tuo penkki on aivan ihana, minäkin haluun tollasen :) Tuo turbaani on ovela, kivan näköinen..

  VastaaPoista
 4. Tykkään tuosta turbaanimallista ja aivan varmasti oiva malli sytomyssynäkin. Mielenkiintoista nähdä puuvillainen versio. Hyvää Viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Nytpä tulikin mielenkiintoinen malli eteeni.
  Kiitos kun esittelit sen :o)

  VastaaPoista
 6. Minäkin sitä turbaanin ohjetta tavasin ja niin täyttä hebreaa se kokoamisohje oli, että päätin luopua koko turbaanin teosta. Mutta nytpä minä äkkäsin, että kun saan kudotun osan valmiiksi, niin marssiin sinun luoksesi kokoamaan sitä, jee! :)

  Kerrassaan upea tuo sohva. Sinne sisällehän voit kätkeä lankojakin jemmaan, jos kaikki ei mahdu hyllyille. ;)

  VastaaPoista