torstai 4. syyskuuta 2014

Sukkajuttu


Taas näitä sukkajuttuja, mutta kun helteiden jälkeen innostin tikuttamaan sukkia. Muutamat on vielä tuloillaan, joten koittakaahan kestää. Ensimmäisenä perussukat jämälangoista


Malli Jämäsukat 23/48, koko 37
Lanka Sekalaisia ohuita sukkalangan jämiä 420m/100g
Menekki 57g
Puikot 2,5mm KnitPro sukkapuikot ja 100cm pyöröt

Aloittelin ihan normaaliin tapaan varresta, mutta kun varren lanka uhkaavasti väheni, niin aloin tekemään samantein toista sukkaa. Sukat tein erikseen kantapäähän asti sukkapuikoilla, mutta sitten siirryin yksiväriseen lankaan ja siirsin sukat pyöröpuikoille, jottei tarvitsisi laskea kerroksia. Nämä tylsät sukat pääsevät arkikäyttöön työsandaaleihini.

Seuraavaksi taas raitaa jämälangoista. Valkoisen lisäksi sävyinä kanerva ja kahta eri violetin sävyä. Aika makeat ja lahjalaatikkoon menevät nämä sukat.

Malli Jämäsukat 24/48, koko 37
Lanka Gjestal Maija Gjestal Sildre
Menekki 82g
Puikot 3,0mm KnitPro sukkapuikot

Sukkia on nyt tikuteltu ihan urakalla ja eikä homma ole vielä valmis. Tällä viikolla siirryin vaihtelun vuoksi lapasiin, mutta siitä enemmän ensi kerralla. 

Mukavaa loppuviikkoa!

3 kommenttia:

 1. Kaunista syntyy jämälangoistakin!

  VastaaPoista
 2. Olet tehtaillut lähiaikoina ihan valtavan määrän kivoja sukkia. Upea suoritus koska villasukkia ei ole koskaan huushollissa liikaa. Ihania värejä ja kuoseja kaikissa sukissasi.

  VastaaPoista
 3. Kauniita sukkia, mutta sukka ei ole koskaan tylsä.
  Mukavaa viikonloppua sinne

  VastaaPoista