lauantai 22. lokakuuta 2011

Pitsipipa ja tuubihuivi

Eräänä päivänä tyttäreni kertoi, että oli nähnyt aivan ihanan pitsipipon, jossa oli vaaleanpunainen rusetti. Samassa lauseessa tuli kaino pyyntö, jos voisin tehdä hänelle semmoisen. Sen tarkempaa kuvausta en saanut vaan tytär tuumasi, että kyllä sinä äiti osaat. Homma lähti purkautumaan siten, että ensin kaivellaan tovi lankakaappia ja etsitään sopiva lanka. Onneksi olen suhteellisen omavarainen lankojen suhteen ja lanka löytyikin ihan etsimättä, on tullut joskus muutama kerä lankaa jemmattua. Sopiva lanka siis löytyi, mutta mistäs minä mallin löydän? Vähän aikaa etsiskelin, mutta jos jotain tiettyä mallia etsii, niin eihän semmoista valmiina löydä, se on se smurffin laki ;-) Säädin sitten taas  kerran ihan itse ja mukavan pitsipipan sain väännettyäkin

Malli: Oma säätö
Lanka: Drops Alpaca
Menekki: 47g
Puikot: 3,0 ja 4,0 mm

Samainen tyttäreni omasta mielestään tarvitsi myös valkoisen tuubihuivin ja kun en viitsinyt ihan tavallista joustinneuletta tehdä, niin piti kokeilla sitten jotain muuta. Ravelrystä löysin mallin ja eikun toteuttamaan, lankakin löytyi valmiina kaapista ja tämmöinen siitä sitten tuli 


Malli: Honey Cowl
Lanka: BBB Filati Alpaca Reale
Menekki: 132g
Puikot: 7,0 mm Knit Pro pyöröt

Ihan samaa sävyä nämä eivät ole, mutta ei tuntunut haittaavan, joten käyttöön pääsivät ja tytär oli tyytyväinen


Vähän tuolla mielen sopukoissa kaihertaa, kun pitäisi niitä kyjyjäkin tehdä, mutta  kun on taas niin monta uutta ideaa muhimassa, että en edes tiedä mistä aloittaisin ja joulukin on ihan kohta! Taidan kaivella vähän lankavarastoja ja ottaa puikot käteen ja katsotaan mitä tulee, tehdään kyjyjä sitten, kun en mitään muuta keksi. Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni!


15 kommenttia:

 1. Ihana pipa, eikä tuubissakaan mitään vikaa :D

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Erityisesti pipoa ihailen ja sitä et tyttärelle mieluinen. Meillä kun neitien päähineiksi ei meinaa millään löytyä kelpaavaa...

  VastaaPoista
 3. Ihanan tyttömäinen,herkkä setti!

  VastaaPoista
 4. Kyllähän äidit osaa. Eikö ole ihanaa kun tyttärellä on vakaa usko ja luottamus äidin taitoihin. Meillä on samoin, kyllä äiti osaa :)

  VastaaPoista
 5. Kauniit! On se vaan NIIN hyvä, että lapsella on äiti, joka osaa varautua ja hankkia lankaakin varmuuden vuoksi jemmaan ;)

  VastaaPoista
 6. Kiva pipa ja kiltti äiti :-)!

  VastaaPoista
 7. Minulla on kaksi tyttöä, jotka ovat jo aikuisia molemmat. Silti äiti kyllä osaa tehdä heille kaikkea, vieläkin. Ja miten kiva on tehdä just heille, vieläkin :) Ja kyllä sinä todellakin osaat ja voin kuvitella, että nuo on mieluiset tuonikäiselle!

  VastaaPoista
 8. Kauniit asusteet söpö tyttö saikin.

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis myssy ja huivikin!!

  VastaaPoista
 10. Hanna Riikka: Kun seuraavan pitsipipon teen, niin kirjaan ohjeen ylös.

  Kiitokset kaikille muillekin kommentoijille ja tytär oli tyytyväinen pipoonsa.

  VastaaPoista
 11. Ihania! Millaista neuletta olet tehnyt tuossa tuubihuivissa? Itse aloittelen huivia ja olisi mukava, että ei olisi aina se sama joustinneule..:)

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Mallineule menee seuraavasti

  1. krs kaikki oikein
  2. krs *1 nurin, nosta silmukka neulomatta oikein, siten että lanka jää etupuolelle* toista
  3. krs kaikki oikein
  4. krs *nosta silmukka neulomatta oikein, siten että lanka jää etupuolelle, 1 nurin* toista

  Toivottavasti oli apua :-)

  VastaaPoista
 13. Kyllä, kiitoksia! (:

  VastaaPoista