keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kyllä tarkenee

Kyllä nyt tarkenee näilläkin lakeuksilla. Päivällä ollaan oltu plussalla, aurinko paistaa ja minä tyttö ompelin napit takkiin! Olen maailman laiskin saumojen ja nappien ompelija. Viime keväänä sain ahaa-elämyksen ja opettelin neulomaan puseron ylhäältä alaspäin. Sen jälkeen olenkin tehnyt puserot villatakit, liivit ja tunikat kaikki samalla konstilla. Ei tarvi kuin langanpäät päätellä ja valmista! Takista kuvittelin tekeväni niin pitkän kuin lankaa riittää. Tämä takki on ollut jo tovin valmiina, mutta napit ovat puuttuneet. Ensimmäiset napit eivät omaa silmää miellyttäneet ja nyt sitten löysin täydelliset napit tähän takkiin! Pitääköhän hommata oma nappikauppa, jotta saadaan tämäkin ongelma ratkaistua?Malli: Oma villatakki
Lanka: Katia Peru
Menekki: 900g
Puikot: 8mm Knit Pro pyöröt
Kauluksen silmukat on poimittu jälkikäteen pääntieltä ja jottei kävisi tylsäksi tein kaulukseen 4silmukan palmikoita. Samoin raglan-saumat ovat palmikkoa. Nappilistat ja vyötärökaitale ovat helmineuletta. Omasta mielestäni aika onnistunut takki, mutta loppuivatko pakkaset?

Innoissani ostin siis kilon Katia Peru -lankaa The Lankakaupasta. Yksi kerä oli työn tuoksinassa pyörähtänyt lankakorin taakse ja siitä syntyi palmikkopipo. Koska koko kerää en saanut pipoon menemään, tein koristeeksi vielä tupsun! Tämä pipo on ollut käytössä paukkupakkkasilla ja sillä kyllä tarkenee, on eristyskyky sen verran hyvä.


Malli: Oma tupsupalmikkopipo
Lanka: Katia Peru
Menekki: 100g
Puikot:  6mm sukkapuikot


Eikä postausta ilman huivia! HHV9 on valmis. Viikonloppuna jäähallilla istuessani en osannut pitää käsiäni paikallaan, joten kaivoin käsilaukustani kutimet. Olin edellisenä iltana luonut silmukat ja kutonut pari kierrosta ja huivi syntyi pikkuhiljaa kisojen aikana. Tikuttelin huivin loppuun automatkalla takaisin kotiin. Eihän huivi oikea Annis ole, mutta kun en tykkää nypyistä enkä nyppyjen tekemisestä, niin tein sitten nypyttömän version. Väri on mielestäni kauniin keväinen, mutta haasteellinen kuvattava.


Malli: Annis, nypytön
Lanka: SandnesGarn MiniPalett väri 0966
Menekki: noin 60g
Puikot: 5,5mm Knit Pro pyöröt


Huivittelemisiin!

4 kommenttia:

 1. Lämmin villatakki ja kaunis! Tuossa Anniksessa on ihanat värit ja tietenkin huivi on nätti!

  VastaaPoista
 2. Kaunis takki ja varmasti lämmin..jos nyt pakkaset loppuivatkin niin tuotahan pitää pitkälle kevääseen ihan "päällys takkinakin :)
  Anniksessa on todella ihanat värit!

  VastaaPoista
 3. Kiitos mieltä lämmittävistä kommenteista!

  VastaaPoista
 4. Hieno takki! Noi kauluksen ja raglanin palmikkosysteemit on tosi kauniita.
  Annista minäkin suunnittelen ja nypyttömänä ilman muuta!

  VastaaPoista