maanantai 14. maaliskuuta 2011

Valkoiset palmikot ja lankakaapin siivous

Aloitetaan vaikka valkoisista palmikoista. Viikonloppuna kutomisrintamalla sain aikaiseksi Lina-pipon sekä Karisma-lapaset. Pipon teko on ollut vähän pitkissä kantimissa, kutominen kun kesti parisen viikkoa. Palmikonkierrot sukkapuikoilla neuloessa kun eivät ole kaikkien helpoimpia, varsinkin kun käytin kahta apupuikkoa palmikoiden tekoon. Päälaen kavennukset ähelsin myös oman maun mukaan, kun en enää iltamyöhään jaksanut avata tietokonetta ohjeen lukua varten. Piposta tuli päänmyötäinen, mutta palmikot erottuvat tässä kauniisti, tämä on siis 'tiukkapipo'!
Malli: Lina
Lanka: Adriafil Primula
Menekki: noin 60g
Puikot: 4mm sukkapuikot  

Siirrytään sitten lapasiin, jotka on on tehty 'lähes' Ullaneuleen Karisma-mallin mukaan. Lapasten teko ei tosin mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Ensimmäinen lapanen meni kerralla kohdalleen, mutta toinen vaatikin sitten purkuhommia. Kärkikavennusvaiheessa huomasin, että jaahas, tulipahan sitten tehtyä kaksi (2!) vasemman käden lapasta! Ei kun purkamaan ... Toisella kertaa homma sitten luonnistui. Sen verran tarkkaan tuli lanka käytettyä, ettei jämälankaa jäänyt kuin vajaa 2 metriä!
Malli: Karisma
Lanka: Drops Nepal 
Menekki: noin 100g
Puikot: 4mm sukkapuikot

Sitten siihen siivoushommaan, joka ei tällä kertaa ollutkaan niin ikävää ...

Lauantaina isäntä oli tyttäriemme kanssa Rukalla lautailemassa ja minä jäin kotiin. Keli oli aurinkoinen ja varsin keväinen ja mitä mainioin koiran lenkitykseen sekä lumitöiden tekoon. Lenkin jälkeen olikin mukavan reipas olo, meillä molemmilla ...


Blogi-koira Emmi lähettää terveiset!

Olo oli niin reipas, että päätin siivota lankavarastoni!

Ensin tyhjensin lankakaapin ja sitten aloin sitä täyttämään. Samalla napsin kuvia, jotta voin myöhemmin tarkistaa mitä kaapin perällä on:

Ylähyllyn takarivi

Sain taaimmaisen rivin täytettyä ja jatkoin keskimmäisen lankarivin täyttämistä:

Ylähyllyn keskirivi

Sitten siirrytään kaapin etuosaan, josta onkin helppo ottaa seuraavien projektin ihqu-langat eli ne Ihalaiskan ihanuudet:


Ylähyllyn eturivi

Ja sitten siirrytäänkin kaapissa alspäin eli alahyllyn täyttöön, ensin täytetään takarivi langoilla, joita en mielestäni ihan heti tarvi:

Alahyllyn takarivi


Sitten täytellään takahyllyn eturirivi, joista pikaiseen tarpeeseen on helppo napata kerä tai kaksi, ihan miten nyt sattuu tarvis iskeemään:


Näistä kuvista on jälkeenpäin helppo paikallistaa, mistä mitäkin lankaa löytyy!
Mutta mutta ... mitäs näille sitten tehdään? Illalla pitäisi päästä nukkumaan ...No tungin ne takaisin vaatehuoneeseen .... Samalla tein inventaarion ja päivitin Excel-taulukkoni ajantasalle ja kas, lankaa löytyy rapiat 53 kg! Olin tyytyväinen päivän suoritukseeni!

Lopputulemaa vielä fundeeraan ja tässä on nyt kaksi vaihtoehtoa:

         a) lankaa on joko liikaa tai
         b) lankakaappi on liian pieni

Itse kallistun vaihtoehtoon b) vaikka muu perhe onkin sitä mieltä että lankaa on liikaa. Jokainen päätelköön itse! 

4 kommenttia:

 1. Minustakin tuo b) on ihan selvästi oikea vastaus:D
  Ihanan paljon lankoja sinulla. Pitäisi minunkin lankavarastoni invenroida, mutten uskalla;) Ties mitä kaikkea ihanaa sieltä löytyykään ja nyt on jo liian monta työtä kesken:)
  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Juu, samaa mieltä ollaan, oikea vastaus on b) ;-)

  VastaaPoista
 3. Aika paljon lankaa... Pitäiskö teidän hankkia isompi TALO?
  Tiukkapipo on nätti ja kerrankos sitä kaks vasemman käden lapasta tarvitaan:-)

  VastaaPoista
 4. OHHOH, mitkä varastot!!

  VastaaPoista