perjantai 11. maaliskuuta 2011

Sukkaa pukkaa!

Vaikka kesää kohti ollaan menossa, niin sukan tarve on kroonista laatua. Meillä kun kuljetaan villasukat jalassa melkein aina.

Kävin The Lankakaupassa viime viikolla ja Susu vinkkasi puotiin tulleesta uudesta sukkalangasta. Susun oli tarkoitus illalla itsekseen ihastella uutukaisia, mutta yllytyshulluna avasi laatikon ja mitä sieltä löytyikään, aivan ihanaa stretch-sukkalankaa! Tämä lanka on sitten ihanaa ja riittoisaa, metrejä kerässä 460, näistä tulee tehtyä kesäsukat jos toisetkin. Harmi, kun en ottanut kuin yhden kerän, tätä pitää saada lisää! Koska lanka on itsessään raidoittuvaa, tein ihan perussukat, kas tässä


Stretch-sukat

Malli: Perussukat
Lanka: Scholler&Stahlin Fortissima Mexico Cotton Stretch
Menekki: noin 50g
Puikot: 3mm sukkapuikot


Dropsilla on myös ihania lankoja. Tein Dropsin Fabelista keväisen pirtsakat sukat eli kevätsukat! Nyt kyllä pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja ottaa projektiksi aloittaa sukat kärjestä ja tehdä niin pitkät kuin kerästä riittää, nimittäin 100g:sta lankaa jäi 2 pientä nöttöstä.

Kevätsukat

Malli: Kevätsukat eli perussukat, pohjekavennukset oman maun mukaan
Lanka: Drops Fabel Print
Menekki: noin 90g
Puikot: 3mm sukkapuikot

Sitten talvella olen tikutellut palmikkosukat kotoisesta Nallesta, melkein Dropsin ohjeella ...


Palmikkosukat


Malli: Palmikkosukat (Muokattu DROPS nro 103-10)
Lanka: Novita nalle
Menekki: noin 150g
Puikot: 3,5mm sukkapuikot

2 kommenttia:

  1. Ihania sukkia!! Minun äidillä on tota joustolankaa... Täytyisi ehkä ostaa.. Siitähän voisi saada myös kivan napakan pipon :)

    VastaaPoista