tiistai 31. heinäkuuta 2012

Virkattu poncho

Sukanteko jäi sitten vähäksi aikaa ja nyt syntyy ponchoja. Kun sain ensimmäisen virkkaamani huivin valmiiksi, tuumailin, että tätä mallia voisi käyttää vaikkapa ponchoon ja ensimmäinen harjoituskappale on nyt valmis. Ei tästä vielä ihan täydellinen tullut, mutta kelpaa minulleMalli: Idea South Bay Shawlette, oma säätö
Lanka; Gjestal Bris
Menekki: 215g
Koukku: 6mm

Tästä tuli mielestäni kuitenkin tosi kiva ja niinpä ajattelin vielä vähän kehittää mallia. Sehän sujuu parhaiten siten, että ottaa koukun käteen ja jatkaa virkkuuharjoituksia. Niinpä tällä hetkellä koukulla on toinen ja kolmaskin poncho. Katsotaan mitä saan aikaiseksi.Ei kun virkkuuharjoituksiin. Poiketkaahan puotiin, kesäale jatkuu vielä tämän viikon!

18 kommenttia:

 1. Mitenkähän hieno lisäkehittelyllä vielä syntyy, kun jo tämä versio on tosi kiva ?!!

  VastaaPoista
 2. Eihän tuossa parannettavaa ole:)

  VastaaPoista
 3. Kaunis pontso, illathan kohta viilenevät. Mukava syksyinen värikin. Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 4. Tämä on sievä, mutta kommentti eli kysymys eri asiasta: Törmäsin blogisi ja liikkeesi kautta Embla Paillette -lankaan, ja se alkoi kiinnostaa. Miten siitä tehdään huivi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa kuin heinän teko! Silmukoita ei tarvitse edes luoda, vaan poimitaan huivin reunasta lenkkejä. Itse olen Embla Paillettes langasta poiminut 8 lenkkiä, jonka jälkeen päästään tositoimiin. Kudotaan 8 silmukkaa oikein ja käännetään puikko ja taas 8 s oikein. Kudotaan lankaa loppuun ja päätellään silmukat. Jos ei vielä auennut, niin poikkea puotiin, opastan kädestä pitäen ;-)

   Poista
 5. Kiitoksia ihanista kommenteistanne! Ponchon muuten näkee livenä puodissa!

  VastaaPoista
 6. Siis todella kaunis, aivan ihana. Virkkaat todellaa kauniita juttuja :)

  VastaaPoista
 7. No on kyllä paras poncho aikoihin. Tuollaisen vois kyllä ittelleenki väsäillä, sillä sehän menis ihan melkein villatakin korvikkeesta talvella lyhythihaisen paidan päällä. Olisi sellainen neulekahvilavaate, kun vois välillä nakatta pois harteilta. Ihana kerrassaan.

  VastaaPoista
 8. Tässä olis kesäinen kaunis pontson malli, mutta pelkästä kuvasta en osaa kehitellä valmista. Mistä löytyis sanallinen ohje?

  Kyseleepi aloittelija

  VastaaPoista
 9. Yritän kirjoitella miten ponchon tein, valmista pitäisi olla kohtapuoliin.

  VastaaPoista
 10. Oikeesti ihana..tein vasta ittele keepinkin mutta tänkin haluan tehdä.

  VastaaPoista
 11. Toisella yrittämällä sai suht samanlaisen pontson ;) Lahjan saajat ovat molemmat tyytyväisiä

  VastaaPoista
 12. Nyt olen saanut pontson kuvion selville, mutta kysyisin, kuinka monta ketjusilmukkaa minun täytyy tehdä, jotta saisin oikean kokoisen ja lisäykset eteen ja taakse keskelle. Tarkoitukseni on tehdä XL kokoa ja koukulla nro 4.

  Kyseleepi aloittelija

  VastaaPoista
 13. Kokeilepa 108 silmukkaa, jolloin mallikertoja tulee 6 tai sitten 126 silmukkaa, jolloin malllikertoja tulee 7.

  VastaaPoista