sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Susun kauppa ja tunnustus

Perjantaiaamuna heti herättyäni, se sitten iski! Ajatus tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Minullahan ei vielä olekaan pitsihuivijakkua! Malli ja mallikuvio on vielä suunnitteilla, mutta idea on selvänä päässäni, pitäisi vaan vähän silmukkamääriä laskeskella ja saada paperille pitsikuvio värkättyä. Sen jälkeen ei puutukaan muuta kuin toteutus! 

Iltapäivästä ohikulkiessa poikkesin sitten taas kerran Susun puotiin. Ja jos joku kuvittelee, että en näe vaivaa ja poikkeaminen on vaan ihan pikkujuttu, niin väärin meni!!! Susun lankakauppa on Salossa ja minä itse asustelen Oulun seutuvilla, välimatkaa on yli 600 km... eli ihan hetken mielijohteesta ei ole kyse, kun tossuni puotiin suuntaavat! Ja tällä kertaa oli ihan oikea tarvekin. Huivijakkuun ei omassa varastossa lankoja olekaan ja  toinen syy poikkeamiseen on äitini. Hän on kaikkien muiden käsitöiden ohella innostunut myös kutomisesta ja halusi puikkojen mersut eli Knit Prot. Mistäs muualta nämä haetaan kuin Susulta. Samalla mukaan lähti terveiset äidilleni!

Tuliaiset äidille


Ja kun puodissa kävin, tarttui mukaan toki vähän muutakin eli lankaa. Jouluhan tuppaa tulemaan kerran vuodessa, joten hommasin lahjahuiveihin vähän materiaalia ...

Huivilankaa

 • 1 vyyhti TeeTeen Kamenaa
 • 1 vyyhti Puffa-lankaa
 • 2 vyyhtiä Teeteen Eleganttia,
 • 2 kerää Schachenmayrin RheumaThermal Wollea
 • 2 kerää Katian Linoa

Kamenan ostin, kun sain sen niin halvalla. Puffa-lanka on ihana villa-bambu sekoitus ja väri iloisen aurinkoinen, siis loistavaa huivimateriaalia. TeeTeen Elegantista tulee se pitsihuivijakku. Reumalanka tekeytynee myös huivikisi ja Linosta ajattelin tehdä tuubihuivin.

Ja sitten tunnustus, jonka sain kahdelta suunnalta ensin Hanna Riikalta ja sitten Susulta, kiitos Hanna Riikka ja Susu!!!

"The Gorgeous Blogger -palkinto on suunnattu kaikille upeille bloggaajille. Jokainen vastaa viiteen blogiinsa liittyvään kysymykseen ja jakaa tämän palkinnon viidelle, jotka mielestään sen ansaitsevat."


1. Milloin aloitit blogisi?
Aloitin blogini helmikuussa 2011, eli blogini on aivan tuore tapaus. Olen hitaasti lämpiävää sorttia ja vaikka blogeja olen pitkään seuraillut, kesti kauan ennen kuin laiskuuttani sain omani aikaiseksi.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä kaikkea se käsittelee?
Blogini on pääasiassa neuleblogi, saattaa mukana muutama virkkuukin olla.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen verrattuna muihin?
Blogini on kai ihan perinteinen, tosin pääosin kehittelen ja säädän ohjeeni itse.

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
Yleisön pyynnöstä, tosin jäähän tästä itsellekin dokumenttia tehdyistä töistä neulomisen saralla.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?
Vasta tässä opiskelen tätä blogin pitoa. Vielä ei siis ole mitään muutettavaa. Sitähän ei koskaan tiedä, miten mieli myöhemmin muuttuu. Se olisi tietysti hyvä, jos vaikka seuraavaksi saisin aikaiseksi sen verran, että  vaikka vähän ohjeita kirjailisin ylös. Kun tätä blogiakin suunnittelin sen kolme vuotta, niin toivottavasti ohjeiden taltiointiin ei mene samaa aikaa ... Insinöörille kun tuppaa olemaan äärimmäisen vaikeaa tämä dokumentoinnin tuottaminen...

Seuraan useita neuleblogeja ja jokainen ansaitsisi tunnustuksen, ottakoon tästä ken haluaa!


4 kommenttia:

 1. Niin että pikkuisen poikkesit Susulla, hihi. Missähän asti sitten käyt kääntymässä, kun oikein lähdet matkalle :)

  VastaaPoista
 2. Onneksi sinä aamuna satuin heräämään Turussa, ei ollut enää niin pitkä matka Susulle :-)

  VastaaPoista
 3. Hih, vasta nyt hoksasin, että olet saanut jo aiemminkin tämän tunnustuksen, jota sinulle nyt kiikutan. Enpä ala enää muuttamaan, kun ehdin blogissanikin jo sinut julistaa saajaksi, joten pidä hyvänäsi, olethan sen ansainnut! :)

  VastaaPoista
 4. Pitsihuivijakku? Jään mielenkiinnolla odottelemaan jotta mikä ihme sellanen on.

  Nyt pitäis varmaan olla vähän polleana! Varsinkin kun mulla on vaan pikkukaupungin pikkulankapuoti eikä minkäänlaista käsitystä siitä minkalaisia ne muut on. Ja ne alpakat jäi vielä itkemään sun perään...

  VastaaPoista