tiistai 14. kesäkuuta 2011

OHO, sehän on ISO!

Tulipa vähän virkkailtua ...


Tuumailin aiemmin, että tässä kyhäilyssä ei kovin suuria juttuja tehdä, mutta mites kävikään. Tämä kyhäily on iso, siis todella ISO. Innostuin tuosta matovirkkuuhommasta ja tein sitten vähän isomman maton. Maton strategiset mitat ovat seuraavat: halkaisija on 155 cm ja paino reippaat 4,6 kg!Eli tämä on Aura-matto ja se valmistui todella nopeasti neljässä illassa!!! Matto on tehty muuten ohjeen mukaan, mutta reunan nirkkokerroksen korvasin kiintosilmukkakierroksella. Matto on virkattu trikookuteesta ja kuteen hankin paikallisesta mattokutomosta eli Kempeleen Mattokutomosta. Materiaalina trikookude on huomattavasti mukavampi työstää kuin aiemmin tekemäni Juhannusruusu-maton joustamaton ontelokude, tai sitten minulla vain oli tähän työhön tarpeeksi iso virkkuukoukkukoukku. Koukku oli kokoa 10. Jos minä kudon tiukkaa, niin virkkaan vielä tiukempaan.Ihastelkaa, sillä mielestäni tämä matto on aivan ihana. Se saa paikkansa uudesta puuhasteluhuoneestani. Esikoiseni nimittäin muutti tämän kuun alussa omilleen ja minulle vapautui huone ihan omaan käyttööni! Sinne asettelen maton lisäksi ompelukoneen, Hardanger-verhot ja kaikki ihanat lankani, ne reilut 50 kiloa!

Mikähän siinä on, kun jostakin innostun, niin se on sitten menoa ...


9 kommenttia:

 1. Ihana matto! Miten ihmeessä sun kädet kestää virkata noin paksua ja painavaakin työtä. Tuosta voi päätellä, et sulla on terveet nivelet ja intoa runsaasti. Minun niveliinhän virkkuukoukku käy heti ja tuskaista on virkkuu.
  Nyt on ilmat taas palanneet normaalin kesäisiksi, joten villasukillekkin on käyttöä...

  VastaaPoista
 2. Innostus on hyvä asia,jos tuloksena on jotain noin upeaa! Todella hieno matto!

  VastaaPoista
 3. Tuo on ihana matto! Semmoinen just niinku kesällä pitää ollakin! Mie tuskin jaksaisin moista virkata, hattua nostan siulle!

  VastaaPoista
 4. Ihana tuli matosta, voi kun saisi itsestään irti tuommoisia tuotoksia :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava matto! Munkaan ranteet ei kestä virkkaamista, vaikka kovasti jotain tuollaista mattoa tekisi mieli tehdä.

  VastaaPoista
 6. neuloo mopsien kanssa15. kesäkuuta 2011 klo 16.19

  Ihailen aivan mahdottomasti! Upea! Aika vaativa varmasti, vaikka helpolta näyttää, siinähän täytyy saada tasaista, ettei lerpu tai kiristä. Olet kyllä taituri!

  VastaaPoista