maanantai 16. toukokuuta 2011

Virkkuuhommia

Viikonloppu meni talkoillessa eli tuli siivottua reilu 6km moottoritien pätkää, eikä muuten ole kevyttä hommaa se! Siksipä suosittelen, että kannattanee miettiä kahteen kertaan, ennen kuin nakkaa mitään auton ikkunasta ulos, sillä joku ne kuitenkin joutuu siivoamaan ja tällä kertaa se olin sitten minä ja meidän talkooporukka. Aamulla kyllä tiesin tehneeni ihan fyysistä työtä, sillä vähän tuntuu selässä sekä jaloissa ja kaiken lisäksi varpaissa on rakot!

No, ei ihan koko viikonloppu mennyt moottoritien varsia siivoillessa ja roskia kerätessä, vaan tuli katsottua myös JÄÄKIEKKOA!!! Samalla tuli vähän myös virkkailtua.

Niin, Susullahan oli perjantaina Kashmir-Artsin lankapäivä ja kun niillä kulmilla sattumoisin olin, niin pitihän siellä kaväistä. Mukaan tarttui laukun verran (250g) puuvillalankaa sekä yksi kerä pellavaa (50g). Innolla kaivoin virkkuukoukun esiin ja tuli opeteltua mm. kohopylväs, ihan uusi juttu minulle. Kas tässäpä todistePylväitä, kohopylväitä ja kiintosilmukoita tuli sitten virkattua vähän enemmänkin eli virkkuutyön tuloksena syntyi kassi ja lopputulos on nähtävissä tässä, kahvoineen kaikkineen


Malli: Atol-laukku
Mallin suunnittelu ja ohje: Kashmir Arts, Anna Ishtiaq
Lanka: Ariadne Safari, 100% puuvilla
Menekki: 250g
Koukku: 4,0 mm

Laukku on tehty 2-kertaisella langalla ja yritin tehdä jopa ihan ohjeen mukaan, mutta kun ohjeen mukainen lankamäärä ei ihan riittänyt. Vähän aikaa tuumiskelin ja jätin pohjasta muutaman kerroksen pois ja niin sain laukun valmiiksi. Käytännössähän tuo ei haittaa lainkaan, koska laukku on aika reilun kokoinen, joten sille löytyy varmasti käytöäkin. Kassinkahvat ostin samalla reissulla ja napin löysin omasta nappivarastostani. Se on kyllä vähän liian vaalea kahvaan nähden, joten nappi menköön vaihtoon, jahka nappikauppaan seuraavan kerran joudan.


Mutta sitten itse laukusta, se on mielestäni aivan ihana! Saatanpa tehdä joskus toisenkin, mutta en varmaan ihan heti, sillä jos on tien varsien siivous kovaa hommaa, niin on se virkkauskin!!!Nyt on sitten rakot niin varpaissa kuin sormissakin!


Mutta laukku se on vaan niin ihana!
12 kommenttia:

 1. On kyllä aivan ihana laukku <3
  Yleensäkin roskaaminen on tyhmä juttu:( Toisaalta välillä roskiksia on kyllä hirmu harvassa, nitä pitäisi ihan ehdottomasti saada lisää (ei toki moottoritienvarsiin;) levähdyspaikoille kyllä!) niin ihmiset helpommin kantaisivat roskansa niihin. Me kyllä neidin kanssa välillä keräämme muiden roskia maasta:)

  VastaaPoista
 2. Virtuaalipuhalluksia sormeen ja varpaisiin! On ollut todella rankkaa, varsinkin tuo virkkuu. Kassi on kyllä todella kaunis! Mä kävin Susulla MUlla virkkuu käy rikkinäisiin niveliin, joten paljon en virkkaile. lauantaina katsomassa Susun virkkaamaa kassia.

  VastaaPoista
 3. Kiva laukku!
  En ymmärrä mikseivät ihmiset pidä autossa roskapussia, jonka sitten voi heittää roska-astiaan..Olen myös sen verran siivonnut tienvarsia.

  VastaaPoista
 4. Kaunis :) Ihastelin Susunkin laukkua jo.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia mieltä lämmittävistä kommenteistanne! Ei se rakko sormessa paljoa tunnu haittaavan, vaan eilen illalla otin virkkuukoukun käteen ja aloin värkkäämään ...

  VastaaPoista
 6. değişik güzel bir çanta ellerine sağlık..

  VastaaPoista
 7. Voi jukra! Sun laukku tuli valmiiks tuosta noin vaan ja mulla meni viikko. Ei mulla kyllä rakkoa tullut peukkuun...Mut kyl meil ny on hienot kassit! Hyvä Me! Ja Annan mainiot suunnittelut.

  VastaaPoista
 8. Tää on todella kaunis laukku! Tekee itsekin mieli tehdä tuommonen.

  VastaaPoista
 9. ompas kaunis laukku :-)

  VastaaPoista