keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Tekeleitä ja kokeiluita


Tekasinpa vielä yhden hameen eli Lanesplitterin. Nämä hameet ovat oivaa leffaseuraa, sillä näitä tehdessä ei kuvioita tarvitse seurata, sen kun kutoo vaan menemään ja jossain vaiheessa tulee valmista. Tämä hame on tehty Novitan 7-veikasta ja Novitan Purosta
Malli: Lanesplitter
Lanka: Novita 7-veljestä ja Novita Puro Ruska
Menekki: yhteensä 265g (7-veljestä 157 g, Puro 108g)
Puikot: 5,5 mm Knit Pro pyöröt

Mielestäni värisävyt tässä hameessa ovat ihanan lämpimät, todellakin ruskan sävyt, laitanpa tällä kertaa vähän lähikuvaaNo asiasta viidenteen, piti sitten minunkin kokeilla tätä Frilla-huivi villitystä, vaikka en mikään röyhelöihminen olekaan. Tämän tekeminen ei ollut mitään herkkua. Tarkkana piti olla ja siitä huolimatta välillä putosi silmukka ja sen nostaminen ei sitten noin vaan onnistukaan. Onneksi apunani oli äiti! Jälkeenpäin vähän huvittaa, olin kuin pikkutyttö, joka silmukan pudotessa huutaa äitiä apuun... No opin viimein itsekin etsimään pudonneet silmukat, mutta ei tämä mitään unelmalankaa ole työstää, eikä tätä tehdessä voi mielestäni sanoa kutovansa. Sain huivin kuitenkin ähellettyä valmiiksiLanka: Schachenmayr smc Frilly
Menekki: 74g
Puikot: 5,0 mm Knit Pro pyöröt

Olisi vielä muutama sana sanottavaa tästä langastakin. Kerässä piti olla 100 grammaa, mutta olikin vain 95g. No, tämä varmaan SMC:llä menee toleranssiin, mutta se, että tämmöinen lanka sisältää solmuja ei mielestäni ole millään tavalla hyväksyttävää! Kävi nimittäin niin, että olin tuhertanut huivia ärräpäiden kera reilut 20 senttiä, niin eikö vaan langassa ollut solmu! Ei ainakaan minun järkeeni käynyt, miten olisin voinut jatkaa. Purin huivin tekeleen tarkistin loppukerän solmujen varalta ja aloitin homman uudestaan. Huivista tuli sitten pikkuisen liian lyhyt, käytössähän oli vain reilut 70g. Harmittaa!

No se siitä huivista, kun KyJyjäkin pitäisi tehdä, mutta täällä tapahtuu ihan päinvastaista - nimittäin KyJy-projekti #24 eli Pitsitunika meni purkuun, kun Ihalaiskalla iski taas idealla! Tuli nimittäin selvä visio, millainen tunikan pitää valmiina olla ja ei siinä silloin muu auta kuin pistää idea työn alle, vaikka se sitten purkuhommia vaatisikin. Siinäpä tämän viikon kuulumisia tältä verstaalta. Nih!

8 kommenttia:

 1. Ihania nämä sinun raitahameet! Varsinkin tästä viimeisimmän väreistä tykkään. Harmi, että olen sellainen "kuuma kalle", etten voi ajatellakaan käyttäväni tuollaista vaan hikoan jo ajatuksesta.

  Yhden Frillahuivin olen minäkin tehnut enkä ollenkaan innostunut moisesta. Onneksi kummityttö halusi huivin heti nähtyään sen.

  VastaaPoista
 2. sama hame on minulla nyt puikoilla, Lankana eri väriset purot. nyt teen viimeisä kavennuksia joten ehkä se on huomenna valmis(katsotaan kuinka käy)

  VastaaPoista
 3. Minulle esiteltiin tuota frillajutskaa lankakaupassa mutten innostunut yhtään. Jotenkin tuntuu että vähän väkisin keksitty konstailu tuumaa Rouva Traditioonaalinen. Mutta värit niissä on hienot, niinkuin tuosssa sinunkin huivissasi. Mutta tuo hame on tosi kiva!

  VastaaPoista
 4. Juu, hame on todella kivan värinen! Olen kummastellut tätä frillaa, mutta en ole innostunut, enkä taida innostuakaan :)

  VastaaPoista
 5. Ihana tuo hame! Ymmärtäisinköhän ohjetta jos tekisin myös...
  Mukavaa loppu viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 6. Tuossa raitahameessa on kyllä kauniit värit!
  Frilahuivi menee ihan korusta:)

  VastaaPoista
 7. Kivan näköinen hamonen taasen!
  Mun elämä on sattuneista syistä pelkkää frillaa nykyään. En pidä sitä varsinaisesti käsityönä vaan mun mielestä se on ASKARTELUA. Solmut on ihan hyväksyttäviä kunhan niitä ei ole montaa kerässä. Itse jatkan noi langt solmulla (siis silloin kun huiviin menee kaks kerää) ja sinne ne solmut jää frillojen alle piiloon.
  Mut kylä mä kiitän taas kun tämä villitys menee ohi...

  VastaaPoista
 8. Hame on kiva ja nätti, näin sen jossain muuallakin tehtynä ja jo se alkoi kutkuttaa, nyt varmaan tarvii alkaa miettiä lankavalintaa hamoseen.
  Mulla tuli yks frillakerä, joka levisikin sitten lattialle ja takaisin vyyhditessäni huomasin siinä kolme (3) solmua. Ehkä ne voi siihen työhön jättää sekaan, en aio tehdä huivia, mutta solmun jälkeen se ns. lanka oli aikas kierteellä, jokaisen solmun jälkeen.

  VastaaPoista