lauantai 20. elokuuta 2011

Paluu arkeen ja viimeiset Kyjy-aloitukset

Niin, mitään valmistahan ei ole näytettäväksi asti, tuo työ kun tuppaa häiritsemään harrastusta ... Huomasin, että en ole esitellyt kaikkia KyJy-aloituksianikaan, niin tehdäänpä se sitten vaikka nyt.

KyJy #22 Alpakkatunika aka Viheriäinen (aka Viheliäinen) eli keksitään nimi sitten kun työ valmistuu


Malli on omaa designia, vähän palmikkoa ja reikiä, hihat tulee olemaan lyhyet, kaulus joko iso tai pieni, katsotaan millaiseksi muotoutuu. Lankana tässä tunikassa on minulle jo hyllyssä kuiskutelleet ja perääni itkeneet Sandnesgarnin Alpakat.

KyJy #23 Palmikkolapaset


Nämä lapaset menee tyttärelleni, joka toivoi talveksi paksuja palmikkolapasia. Lanka on Katian Perua eli näissä ei ihan pikkupakkasissa palele.

KyJy #24 Pitsitunika


Tämä myttykasa tulee isona olemaan tunika ja malli on tässäkin ihan omaa designia. Lankana Adriafilin Avantgarde ja väri lähinnä marjapuuroa. Tämä on jo toinen aloitus tälle tunikalle, sillä ensimmäinen versio näytti vähän sekavalta. Purin sitten pitkän pätkän ja nyt etu- ja takakappaleen yläosa on ihan vaan sileää ja näyttää paremmalta kuin ensimmäinen tekele. Sattumasopan blogissa Mari on osuvasti tuumaillutkin että, kun itse tekee niin saa mitä sattuu ja ainakin minä joudun joskus tuhjailemaan purkuhommissa ja joskus useampaankin kertaan...

Lomanjälkeinen töihinpaluu tuntuu aika raskaalta, mutta kai sitä taas tottuu tähän työrytmiinkin. Kiire ei ole, mutta tekemistä riittää. On tässä kaupparatsun hommassa kuitenkin semmoinen etu, että pääsee tutustumaan Suomen eri lankakauppoihin ja niiden valikoimaan ;-) Tässä välissä voisin antaa vinkin Susulle, jotta kannataa laittaa uutuudet näyttävästi esille ja tarkistaa ongelmajäteastian täyttöaste, sillä ensi viikolla olen taas niillä nurkilla. Tämän aamun sienisaalis on kerätty ja toivotankin rentouttavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni!

 

2 kommenttia:

  1. Hih! Otetaan vinkistä vaari. Huomenna Hesaan lankatukkuihin ja ongelmajätettähän meillä piisaa aina:-)
    Aamun sienisaalis on pannulla. Löysin jopa muutaman mustan torvisienen! Ja viikonlopun värjätyt kuivuu tuulessa. Tapaamisiin!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista seurata omien malliesi edistymistä. Purkamistahan niiden valmiiksi - ja hyväksi - tekeminen usein vaatii, mutta tulos palkitsee... Haastavaa, mielenkiintoista ja kivaa, itsestäni varsinkin siinä vaiheessa kun joku kysyy mistä on ohje peräisin ja saa osoitella omaa päätään. :)

    VastaaPoista