tiistai 21. kesäkuuta 2011

Pellavainen

Tämä huivi on malliltaan samanlainen kuin yksi lempihuiveistani eli Arroyo, mutta säätöä olen taas tehnyt aika tavalla. Ensinnäkin silmukoita olen luonut neljä mallikertaa enemmän sekä olen lisänyt reunasilmukoita. Mallikertaa olen vähän pidentänyt ja muutenkin muokannut. Lisäksi ainaoikein osuuden olen neulonut sileänä. Yläreunaan tein lisäksi kuusi kierrosta ainaoikeinneuletta, jotta huivi ei rullautuisi. No, näiden muutamien omien säätöjen jälkeen, annoin huiville uuden nimenkin, Pellavainen. Tämän huivin materiaali on 100% pellavaa ja lanka on ostettu The Lankakaupasta. Tämä huivi on kyhäilyprojektin KYH11 ja hullun huivivuoden HHV28.


Malli: Pellavainen
Lanka: Midara Linas, 100% pellava
Menekki: ~50g
Puikot: 4,0 mm Knit Pro pyöröt

Pitsikuvioon siis kehittelin myös omia säätöjä, kun tuota lankaakin tuntui riittävän ja reuna olisi jäänyt näin ohuessa langassa vähän turhan kapeaksi. Tässä vähän tarkemmin tätä pitsikuviotaPellava ei ole materiaalina mikään ykkössuosikkini käsiteltävyydeltään, mutta lopputuloksesta kuitenkin tykkään. Tämä huivi tulee jäämään omaan käyttöön, sillä huiviin on työn tuoksinassa jäänyt aika monta virhettä, jotka tosin parhaan taitoni mukaan olen matkan varrella yrittänyt korjailla... Lahjalaatikkoon tätä huivia en kuitenkaan ilkeä laittaa :-)


Kuvaussessiossa mukana oli myös Emmi

        

10 kommenttia:

 1. Hieno kesähuivi. Miten ihmeessä sä ehdit tehdä tuon kaiken? Pikapuikot? Enemmän tunteja vuorokuadessa kun meillä muilla?

  VastaaPoista
 2. Huiveja pukkaa ihan solkenaan! Olet kyllä tosi nopea ja ennen kaikkea taitava.

  VastaaPoista
 3. Jos pellavaisella ei ole muita ottajia, niin mulle sen voi lähettää - eipä vaivaa virheet yhtään! :)
  Oletpa ollut taas ahkerana!

  VastaaPoista
 4. Se miten näitä ehtii, niin on järjestelykysymys. Prioriteetit pitää olla kohdallaan. Ja arvatkaapa kuka kutoo paikassa kuin paikassa. Toki olen tätä kutomista harrastanut 'vähän' enemmänkin, niin puikoissa on kieltämättä vauhtia. Se huono puoli nopeassa kutomisessa on, että lankaa tuppaa kulumaan, mikä ei kai lankakauppiaan näkökulmasta ole paha asia:D Viime vuoden langankulutus oli muuten rapiat 21kg!

  VastaaPoista
 5. Jestas miten upea huivi! Sie taidat olla varsinainen huivin tekemisen ekspertti!
  Tsemppiä Kyhin loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 6. Ihania huiveja oot tehnyt..mä oon pysynyt vain pikku töissä ja virkkaamalla

  VastaaPoista
 7. Voi että on taas nätti huivi puikoiltasi pudonnut!
  Pellava kun on taas puolestaan mun lempparimateriaali, niin tykkään tästä huivista kovasti.

  VastaaPoista
 8. Upea kesähuivi! Olet tehnyt toinen toistaan kauniimpia huiveja pika vauhtia:)

  VastaaPoista