maanantai 27. elokuuta 2012

Palmikkolapaset


Tulipahan viikonloppuna aloitettua varustautuminen tulevan talven varalle! Isännän kanssa poimimme lauantaina haapa-ja karvarouskuja sienisalaattiaineksiksi ja sunnuntaina olivat vuorossa tatit ja mustaviinimarjat. Mehumaija porisi hellalla samaan aikaan kun tein marjapiirakkaa (herukoista) ja vispipuuroa (sekin herukoista). Vispipuuron laitoin mannaryynien sijaan karkeita riisijauhoja, koska puolet perheestämme sattuu olemaan keliaakikkoja. Talveen varustautumiseeni kuuluu myös käpälänlämmittimien teko. Tämän syksyn ensimmäiset tekemäni lapaset valmistuivat myöskin viikonlopun aikana ja valmista syntyikin sukkelaan. Käsittelyyni pääsi tällä kertaa mukavan värinen Viking Odin villalanka.
Kun Kauneimpien Käsitöiden Sukat, lapaset & asusteet ilmestyi, piti minun se tietenkin heti hommata. Lehdestä löytyi mukavia malleja ja tämä ihanainen lapaspari pääsikin heti toteutukseen. Lapaset on tällä kertaa tehty muuten ihan ohjeen mukaan, paitsi että tein peukalon ohjeesta poiketen kiilalla, se kun mielestäni istuu paremmin käteen.Malli Lapaset, malli nro 15, Kauneimmat Käsityöt Sukat, lapaset & asusteet
Lanka Viking Odin
Menekki 92g
Puikot 6mm

Näiden lapasten jujuna on palmikkokuvioinen varsi joustinneuleen lisäksi ja väritys on mielestäni aika kiva. Tämä lapaspari kun valmistui sen verran nopsaan, niin laitoinpa huvikseni uudet lapaset puikoille ;-)
 
 Reipasta viikonalkua!
 

8 kommenttia: