keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Virkattu matto


Meidän Emmi on aika iso tyttö. Säkä on hoffinarttujen ylämitassa eli 65cm ja painoakin on kertynyt rapiat 35kg. Se muuten tuntuu, jos oma tassu sattuu Emmin tassun alle. Aamuisin Emmi odottelee aamupalaansa ruokakupin vierellä ja matto, joka sattuu lähistöllä olemaan, on sen verran pieni, ettei siihen sovi kuin Emmin pylly. Emmi on jo ikäneito eli ikää on kertynyt jo reilut 8 vuotta ja saattaa vanhan luita jo vähän kolottaa ...


Ajattelin tehdä ruuan odotuksen mukavammaksi ja virkkasin odotupaikalle vähän isomman maton


Malli: Helminauha-matto
Lanka: Trikookude
Koukku: 8mm
Menekki: 810g

Sen verran meni säätämiseksi, etten tehnyt mattoon kuin yhden mallikerran ja sen jälkeen kiersin maton pariin kertaan pylväskerroksilla ja kertaalleen vielä kiintosilmukoilla. Matto oli siitä ikävä tehdä, että ohjeesta oli vain kirjoitettu selostus. Tällä kertaa teki mieli sanoa, että kuva olisi kertonut enemmän kuin tuhat sanaa, mutta onnistuihan tuo maton teko lopulta. Yleensäkin hahmotan visuaalisesti ja senpä takia harvemmin edes teen mitään, jos ohjeesta ei ole minkään valtakunnan kuvaa tai kaaviota. No loppu hyvin ja matto on valmis, toivottavasti kelpaa meidän Emmille.



Edellisessä postauksessa ollut kuva Hardanger-jakusta sai positiivisia komentteja. Senpä takia ajattelin julkaista loputkin kuvat eli olkaapa hyvät, jakku takaa


... ja tässä vielä kuva hihasta



Mukavaa päivänjatkoa ja tervetuloa myös kaikki uudet lukijat!

2 kommenttia:

  1. No pitäähän Emmillä tietenkin olla sopivan kokoinen matto ja nätti matto onkin! Kyllä tuon päällä passaa tuokakuppia ootella:)
    Kaunis tuo hardanger-jakku. Uskomatonta, että joku vielä jaksaa tuommoisia tehdä! Upea!

    VastaaPoista
  2. Minä onneton koirien tuntija alkuun Emmiä noutajaksi katsoin, nolona tunnustan:) Kuva hämää tuota kokoa varmaankin. Yhtä kaikki hän on äärettömän kaunis neito. Kyllä kelpaa uuden maton päällä odotella.

    VastaaPoista