sunnuntai 28. elokuuta 2011

Ottaa kupoliin


Jo osaa ottaa kupoliin oma tyhmyys! Ja vielä kerran mainitsen, että kyllä ketuttaa!

En ole ikinä ennen tehnyt vironvillasta mitään ja ajattelin korjata tilanteen. Ostin kesällä Lumoavasta langasta yhden vyyhdin tätä minulle uutta tuttavuutta. No, tottakai tein siitä Revontuli-huivin. Vyyhti riitti juuri ja juuri täysikokoiseen huiviin. Mutta siinä ne hyvät puolet sitten olivatkin.

Ensinnäkin puikkovalintani oli väärä. Tein huivin 5,5 mm puikoilla ja minulla kun on juukelin tiukka käsiala, niin huivi on ihan liian tiivis. Tässä vielä pingottamattomasta huivista, siis silloin kun homma oli vielä jotakuinkin ok


Mutta sitten muistin, että vironvilla kun on kohtuu likaista, niin se kannattaa pestä ennen käyttöönottoa. Ja mitä MINÄ menen tekemään? Lykään huivin koneeseen, siis pesukoneeseen! Valitsen villapesuohjelman ja laitoin linkouksen minimiin, mutta niinhän siinä kävi kuten oletinkin. Se penteeleen huivi otti ja huopui! No, koska tiesin, että näin tulee ehkä käymään, otin varmuuden vuoksi tuon kuvankin ennen pingotusta, mutta minkä ihmeen takia menin sen kuitenkin tekemään? Ei ymmärrä tätä ajatuksen juoksua, ei. Yleensä ennen pingotusta, kastelen huivin läpikotaisin, en pese. No, huivi on tällä hetkellä pingotuksessa


... mutta mitä ihmettä minä tälle huiville teen? Auttakee hyvät ihmiset!

13 kommenttia:

 1. Kaunis se on huopuneenakin. En tiedä, mikä ihmiseen joskus menee. Minäkin tungin kerran villapaidan pyykkikoneeseen, koska se oli hitusen liian iso. Ja kun se ei villapesussa kutistunut ollenkaan, laitoin sen vielä kevyeen pikapesuun ja sen jälkeen se olikin kokoa babyborn. :D Kaikkein eniten harmitti, että se oli ensimmäinen tekemäni villapaita. Olin tehnyt sitä kuukausitolkulla, purkanut ja neulonut ja taas purkanut, että se olisi viimesen päälle täydellinen. Ja minäkin tiesin, että villa huopuu pyykkikoneessa. Ja silti!?

  VastaaPoista
 2. Voi ei! Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, eipä sille mitään voi. Toivottavasti huivista saa kuiten käyttökelpoisen kun on niin kauniin värinenkin.

  VastaaPoista
 3. Väri ainakin säilyin kauniina: Ymmärrän kyllä harmituksen...

  VastaaPoista
 4. Älä välitä. Minä pesin juuri tyttären ison, ihanan, lämpimän viltin ja nyt minulla on jättisuuri patalappu. Tytär ei kyllä kiitellyt :)

  VastaaPoista
 5. Voisikohan tämä toimia "etupuolen" huivina takin alla, kun ilmat viilenevät? Tai pienikokoiselle ystävälle? Millaiset mitat ovat tässä vaiheessa?

  Mulla kävi taannoin mitoilla itelle neulotun paidan kanssa toisinpäin, kun koneeseen heitin, viskoosi venähti ja kaikki hoikistusraidat olivat 7-8 cm liian alhaalla. Harmitti, kun 3,5 puikoilla tein kokoa 46-48 ja paita oli pyykin jälkeen 52...

  VastaaPoista
 6. Kauniilta se ainakin näyttää! Minkä kokoiseksi se jäi?

  VastaaPoista
 7. Noi voihan pah:( No kauniin värinen se on silti ja voiha sillä lämmittää vaikka polvia, kun istuu pitkät illat neulomassa :) (vitsi vitsi...)

  VastaaPoista
 8. Voi itku,tuo kyllä harmittaa. Itselleni kävi noin alkuvuodesta neulottuani villatakin Alice Starmoren mallista ja ketutus oli valtava. Sulloin moisen tekeleen kaapin perukoille ja nyt suunnittelen tekeväni siitä esim huopaista koteloa sukkapuikoille tms. Tuo huivi onneksi kuitenkin näytti säilyvän ihan nättinä, jos se vaan riittää kaulan ympäri,niin pidä ihmeessä sitä noin.

  VastaaPoista
 9. No voi surkeus sentään!
  Ostin itsekin tuota lankaa ja katsoin että siinä oli merkintä 30 astetta. Pitääpä olla varovainen tuon lanssa.

  VastaaPoista
 10. Ei varmasti hullumpi huivi huovutettuna, jos koko riittää harteille/kaulaan. On joskus tehty ihan tarkoituksella huivi kevythuovutusta varten, joten voisithan ajatella tehneesi näin tarkoituksella. Tuota kun en näe, että onko kovinkin paksu, mutta voisit halutessa kokeilla sitä, että märän rätin läpi höyrytät huivia ja venytät sitä isommaksi/ohuemmaksi. Tällä tavalla olen muotoillut esim. huovutettuja hattuja.

  VastaaPoista
 11. Voihan itke sentään, uskon että harmittaa! Mutta kauniit värit huivissa on edelleen :)

  VastaaPoista
 12. No ei siitä niin paha tullutkaan kuin aluksi näytti. Juuri niin kuin Mammutti tuumasi, sehän on kevythuovutettu. Laitan huivista postauksen pikapuoliin, mutta tyrnit odottavat ...

  VastaaPoista
 13. Mahtaisko teidän Emmi tykätä siitä? Vironvillas on sellainen oma tuoksunsa, josta ainakin Tassu tykkäs... Sit kun sulla on (tai jos joskus on) hartiat jumissa niin luulisin tuon olevan mainiota lääkettä siihenkin:-)

  VastaaPoista