sunnuntai 21. elokuuta 2011

Syksyn satoa


Sitä pitää varustautua tulevaan syksyyn, joten tekasinpa eilen iltapuhteina yhdet lapaset valmiiksi. Malli on Ulla-neuleesta tutut Karisma-lapaset pienin muutoksin. Nämä lapaset kuuluvat KyJy-projektiini.Lanka: Drops Nepal 
Menekki: 95g
Puikot: 5,0 mm sukkapuikot

Ei nämä siis ihan ohjeen mukaan ole tehty, mutta melkein. Selkäpuolen kuvio on kyllä ohjeen mukaan, mutta kämmenpuolet ja peukalot ovat sileää oikeaa neulosta, ei nurjaa.Joku saattaapi ihmetellä, miten se tekee Karisma-lapaset huomattavasti paksummasta Nepal-langasta ja vielä noin isoilla puikoilla. Tein lapaset ihan ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä. Käsialani on vaan niin turkasen tiukka, joten ohjetta paksummalla langalla ja isommilla puikoilla, saan normiohjeella käteeni sopivat lapaset.

Syksyn satoon lapasten lisäksi kuuluvat mm. omenat, joita tänä vuonna on tulossa ihan mukavastikuten myös tyrniäTyrnin suhteen olen täysin omavarainen. Minulla on kaksi tyttötyrniä ja yksi poikatyrni ja viime vuonna sain näistä melkein 20 litraa marjoja! Se riittää mainiosti jokaviikkoiseen tyrnijälkiruoka-annokseemme ja tänä vuonna on tulossa samanlainen arvosaalis!

16 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset mutta herrantähden noita tyrnejä!
  Kyllä sun kelpaa!

  VastaaPoista
 2. Kauniit lapaset!
  On teillä tyrnejä ihan mahottomasti. Meillä omenoita saadaan valtavasti joka toinen vuosi ja nyt on se melkein omenaton vuosi.

  VastaaPoista
 3. Kauniit lapaset. Satoisat tyrnit sinulla. Poimiminen on vain hidasta. Meille tulee 5 omenapuusta omenoita vain yhteen kunnolla ja kahteen niukasti.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat lapaset. Kerrostalon asukkaana katteellisena katson tuota tulevaa omenasatoa. Kyllä sinun kelpaa odottaa syksyä :o)

  VastaaPoista
 5. Kauniit lapaset, ovat minullakin vielä to do-listalla. Ja nuo tyrnit, ihania ja paljon. Itse tykkään syödä suoraan puskasta, nam.

  VastaaPoista
 6. Ihanat lapaset ja niin hehkuvan värisetkin:)
  Mie opettelin viime talvena juomaan tyrnimehua ja oli kyllä ihan hyvää, semmoista mukavan kirpsakkaa:)

  VastaaPoista
 7. Ihania palmikoita! Noissa ihan silmä lepää. Ja oi, tyrniä, suurinta herkkua!

  Kurkkaapas muuten mun blogiin, sielä on sulle tunnustus.

  VastaaPoista
 8. Ihanat lapaset. Malli on ollut kauan listallani, muttei vielä KyJyssäkään päässeet puikoille :D

  VastaaPoista
 9. Ihanat lapaset! Minäkin ostin eilen lisää Nepalia, koska se on niin ihanan näköistä.

  VastaaPoista
 10. Hienot lapaset! Minäkin olen kateellinen noista tyrneistä.. ihanan paljon pukkaavat satoa, nams!

  VastaaPoista
 11. Voi mitä satoa! Lapaset on ajakohtaiset ihan kohta.
  Meillä saaristossa pitäis kasvaa tyrniä ja mökillekin on joskus sitä yritetty istuttaa mut oliskohan olleet samaa sukupuolta kun eivät meillä viihtyneet. Markkinoilta siis hankitaan tyrnimehut... Jos sä olet kade kantsuista niin mä olen kade tyrnistä!

  VastaaPoista
 12. heips, ellei neuletakin mallia löydy aarteistasi eikä kirjastostakaan, niin voin sen rähjäisen kopioni sinulle faksata.... se on todella maailmaa nähnyt....
  ja eiks olekin ihana jakku! ja tuo lanka sopii siihen kuin nenä päähän.
  Kivat lapaset ja onnistut tekemään nuo palmikotkin niin kauniisti! Mun palmikoista repsottaa aina 1-2 isompaa silmukkaa....

  VastaaPoista
 13. On niin kauniit lapaset ja ihan selvästi syksyn väreissä.

  VastaaPoista