keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Afrikkalaisia kukkia


Kesä odottaa tuloaan, eikä kukat vielä täällä pohjoisessa kuki leskenlehtiä ja krookuksia lukuunottamatta. Mutta meilläpä kukivat afrikkalaiset kukat!Lanka: M&K Sommargarn
Malli: Afrikkalainen kukka, oma säätö
Menekki: 178g
Koukku: 4mm

Tapanani on virkkailla kesäksi kassi tai kaksi ja tämä on vuoden ensimmäinen kesäkassi. Tämä kassi sai alkunsa siten, että kokeilin, että osaankohan minäkin virkata afrikalaisia kukkia. Osasin ja sen jälkeen teinkin niitä 10 kappaletta. Yhdistin kukkaset ja virkkasin kassin pohjaan ja sivuihin kiinteitä ketjusilmukoita ja lopuksi vielä yhden kukan kassin läpäksi. Nappi löytyi vanhasta tikkitakistani ja sanka viime kesän kahvaostoksistani.
Ei muuta kuin kassi olalle ja rientoihin!

17 kommenttia:

 1. Voi vitsi ku ihana kesäkassi! Tosi kiva ja erilainen.

  VastaaPoista
 2. Ihanat, oikein syksyiset värit, tykkään! :)

  VastaaPoista
 3. Hauska idea käyttää afrikankukkia. Minä olen niitä nyt aika paljon virkannut, mutten ole vielä päättänyt mihin kaikkeen niitä käyttäisin. Tässä yksi hyvä idea :)

  VastaaPoista
 4. Tyrmäävän kaunis kukkalaukku! :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunis, ihanat väritkin ja kiva sanka!

  VastaaPoista
 6. Hyvän näköinen! Ja tosi pirteet värit.

  VastaaPoista
 7. Onpas hieno kesäkassi! Tykkään :)

  VastaaPoista
 8. Saisko ohjeen... pliis ;)

  VastaaPoista
 9. Valitettavasti en ole tähän varsinaista ohjetta saanut aikaiseksi. Lyhyesti kuitenkin seuraavasti: Tee 11 afrikkalaista kukkaa, ohjeen löytää googlaamalla netistä. Kukat liitetään yhteen kuten kuvassa, yksi kukka tulee läpäksi. Pohja ja reunus virkataan kiinteillä silmukoilla lyhennetyin kerroksin. Nauhat voi virkata samalla kertaa kuin pohjankin, mutta ne voi tehdä erikseenkin. puuhelmikahva solmitaan nauhoilla ja ommellaan nappi. Kassi on tällä hetkellä nähtävillä Oulun Lankamaailmassa.

  VastaaPoista
 10. Ok kiitos. Näillä eväillä yritän saada kassia aikaan ;)

  VastaaPoista
 11. Upea kassi,saakos lainata ideaasi?

  VastaaPoista