tiistai 8. lokakuuta 2013

Ne on vaan sukat ...


...mutta ei ihan mitkä tahansa! Ensinnäkin ne on tehty ihan parhaasta sukkalangasta ja toisekseen niissä on melkeinpä täydellinen kantapää! 

Kuten tiedätte, niin minun pitää aina päästä säätämään ja niin tässäkin tapauksessa. Olen tehnyt jo muutamat sukat varpaista varteen ja metsästänyt täydellistä kantapäätä. Olen tehnyt kiroten ranskalaisia, nuljauttaen tiimalasia ja ähisten hollantilaisia kantpäitä. Ja mikään näistä ei ole ollut täydellinen, varsinkin kun haluan tehdä vahvistetut kantapäät, jotka istuvat jalkaan. Ja kun valmista ohjetta ei ollut, piti se sitten säätää ihan ite ja voil'a, tulihan se sieltä, kun vähän tiristeli.Malli Ihan oma polvisukka
Lanka Zitron Trekking XXL
Menekki 94g
Puikot 2,75mm KnitPro Karbonz pyöröt

Nämähän on ihan perusukat varpaista varteen, mutta kantapään levennykset aloittelin keskeltä. Ja kun vahvistetut lantapäät halusin, niin tein 1o1n ja joka toisella kerroksella oikean silmukan nostin kutomatta. Lisäykset tein myös joka toisella kerroksella. Koskapa tämä kantapää joustaa, niin ajattelin, että enpä teekään perusranskista vaan jätin yksinkertaisesti lyhennetyt kerrokset tekemättä.Niin syntyi tämä tekele ja on kuulkaas hyvä ja helppo! Ihan täydellinen se ei vieläkään ole, mutta lähentelee jo sitä. Vähän pitää vielä silmukkamääriä säätää ja se on sitten siinä, siis se täydellinen ja helppo kantapää ilman kommervenkkejä.

Laitetaanpa vielä kuva ihan koko sukistakin. Ihanat, eikö totta?


Nyt kun sukat ovat valmiit, niin ajatus on jo seuraavassa projektissa, sillä iskipä idealla, jos vaikka tekisi tunikan ylhäältä alas, mutta tällä kertaa virkkaamalla! Tämmöistä tällä kertaa, mukavaa syksyä!


6 kommenttia:

 1. Tämä neulontatapa olisi kyllä hauska kokeilla.
  Mutta sitä seuraavaa virkkausta jään kyllä odottelemaan :)

  VastaaPoista
 2. ooho, tosi mielenkiintoinen kantapään tekotapa,

  sehr gut, sieht toll aus, schade das man das am Fuss nicht so gut sehen kann wenn man die Socken an hat

  VastaaPoista
 3. Onpas hyvännäköinen kantapää. Laitat sitten varmaan ohjeentapaista joskus!

  VastaaPoista
 4. Minäkin haluaisin tietää tuosta kantapäästä tarkemmin. Kaunis sukkalanka.

  Blogissani olisi sinulle haaste kysymysten muodossa. Kiva, jos viitsit vastata ;)
  Mukavaa alkavaa talvea Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Upeat sukat. Taas mukava kantapäätoteutus.:)

  VastaaPoista