maanantai 21. lokakuuta 2013

Mummoponcho ja se on neon


Mitään ihmeenpää en ole aikaiseksi saanut vaan keskeneräisten työstäminen jatkuu ja niitähän minulla tunnetusti riittää. Sain viikonlopun aikana jotain pientä ihan valmiiksi astikin, kuten esimerkiksi yhden ponchon


Malli Perusponcho
Lanka Mark&Kattens Big Trend
Menekki 170g
Koukku 6mm KnitPro Soft Grip

Poncho on mallia isoäiti ja näitä olen virkata värkännyt useammankin, teki vaan tällä kertaa mieli jotain lämpimän väristä päällepantavaa kylmiä päiviä varten. Nopeasti tuo poncho syntyi, kun vaan jaksoi koukkua heiluttaa.

Lisäksi tekaisin pipon, niin kirkkaan, että ihan silmiin sattuu, mutta en minä tätä toki itse käytä, kun on nuorisomallia ja varsinkin väriä. Piposta mitään sen ihmeempää, kuin että ihmeen nätti siitä tuli, varsinkin heijastinkukka on piste i:n päälle. Pipon voi muuten pongata puodista ja ohjeen saa mukaansa ken tahtoo.

Malli Se on neon, oma säätö
Lanka Hjertegarn Jette Neon
Menekki 1 kerä
Puikot KnitPro pyöröt 3,0mm resorissa ja 4,0mm

Ja mulla se keskeneräisten loppuunsaattaminen jatkuu, laittelen kuvia kunhan saan valmista aikaan. Ongelma kun on taas kerran se, että ideoita on paljon enemmän kuin aikaa toteuttaa niitä!  Mukavaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Hyvä, kun keskeneräiset valmistuu. Kauniit kässyt.

  VastaaPoista
 2. Der Poncho hat einen tollen Farbverlauf. Super. Wenn ich nicht soviel zu tun hätte im Moment würde ich auch so einen häkeln- sofort natürlich.

  VastaaPoista
 3. Pähee pipo.... Mää luulen jotta kolme valkoista kiitos. ;D

  VastaaPoista
 4. Mukava poncho,kivat värit! Mistähän tuollaiseen löytyisi ohje? Mukavia neulomis hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa mistä ohje löytyisi, mutta tämän tyyppisiä ponchoja varmaan löytynee ihan googlaamalla. Tämä poncho tehdään samaan tapaan kuin isoäidinneliö. Tehdään ketjusilmukoita sopiva määrä, Tässä ponchossa muistaakeni 110 kjs, liitetään renkaaksi piilosilmukalla. Virkataan 3 pylvästä peräkkäisiin ketjusilmukoihin, 1 kjs ja taas 3 pylvästä. Pylväsryhmiä pitää olla parillinen määrä. Toisella kerroksella kolmen pylvään pylväsryhmät virkataan aina 1 kjs:n kohdalle. Ponchon etu- ja keskitakaan virkataan kuitenkin 3 p, 3 kjs ja 3p.

   Poista
  2. Kiitos ohjeesta! Yritänpä sitten kokeilla tätä.

   Poista
 5. Kaunis myssy ja heijastinkukka kiva idea myssyyn.

  VastaaPoista