torstai 5. syyskuuta 2013

Tiikerihame


Meille tuli vähän paksumpaakin tiikerisukkalankaa ja jotain kivaa ja muuta kuin sukat siitä piti päästä tekemään. Yhdet sukat  kun olen aiemmin jo tehnytkin, tosin siitä ohuemmasta tiikerilangasta. Iskipä sitten idealla notta hamehan tästä. Jotta hameesta ei tulisi liian rätväkkä, niin tiikerilangan kaveriksi otin saman merkkistä yksiväristä ruskeaa lankaa ja aloin tikuttelemaan ja tässä tulos, kelpo hame


Malli Lanesplitter, oma säätö
Lanka Hjertegarn Basic, tiikerikuvio+perusruskea (50g=140m)
Menekki 232g
Puikot 4,0mm KnitPro

Omaa säätöä piti tietenkin päästä tekemään sen verran, ettei sauman ompeluun tarvinnut ryhtyä. Hameen tein siten, että loin sopivan määrä silmukoita (130) ja ruskealla kudoin aina oikein ja kirjavalla sileää oikeaa. Joka toisella kerroksella lisäsin yläreunassa silmukan ja helmassa kavensin, joten silmukoiden määrä ei lisäänny. Kun hame ylettyi vyötärön ympäri (hoikempana olisin päässyt vähemmällä) purin aloitusreuna pois (virkkausaloitus olisi ollut kätevä) ja tein kolmen puikon päättelyn. 



Olen pari pienempääkin neuletyötä saanut valmiiksi, mutta niistä lisää seuraavalla kerralla, tässä kun on kaikenmoista puuhastelua pihalla, kuten tyrnin poimintaa ja omenatkin odottavat hilloamista.

Mukavaa loppuviikkoa ja nautitaan näistä ihanista ja lämpimistä syyssäistä!



7 kommenttia: