torstai 29. elokuuta 2013

Helmikämmekkäät


Kerrankin onnistuin, niin että itsekin olen enemmän kuin tyytyväinen. Siis voisko kämmekkäät olla hienommat!?! Malli on hyvä ja julkaistaan piakkoin, kiitos Kata!


Malli Aamukaste + oma säätö
Lanka Gjestal Knopp ja lasihelmiä kokoa 8
Menekk1 36g
Puikot 2,5mm KnitPro sukkapuikot 

Oulun Lankamaailmassa pidetään neuleiltoja joka toinen keskiviikko ja eilen meillä oli teemana  helmet. Kata oli suunnitellut mallin ja tehnyt ohjeenkin valmiiksi, joten me pääsimme sitten joukolla koeneulomaan tämän uutukaisen mallin. Samalla opettelimme laittamaan virkkuukoukun avulla helmiä neuleisiin. Niin, niitä helmiä ei pujotella etukäteen lankaan, vaan virkkuukoukkua apuna käyttäen helmi koukataan mukaan, hauskaa ja helppoa kuin heinän teko. Sen verran omaa säätöä näissä on, että laitoin ohjeesta poiketen innoissani helmiä vielä peukaloonkin! Tähän samaiseen settiin kuuluu myös pipo ja sen laitan puikoille, kunhan saan kaapeleita vapaaksi. Ongelmani kun on, että nurkissa lojuu muutama keskeneräinen työ ja uusia kaapeleita minulla ei ole lupa hankkia. Myssyntekoa siis joudun odottelemaan tovin. 


Näistä kämmekkäistä tuli kyllä hienot ja tyyliltään nämä on vähän gootit, joten nimesin nämä goottikämmekkäiksi. Ja voi että kun onkin mukavaa puuhaa tämä helmeily, kohta helmiä onkin sitten joka paikassa! Tekeillä oleviin sukkiinkin ajattelin muutaman helmen tyrkätä! Kauan sitä pitikin elää, että tähänkin hommaan hurahdin!

6 kommenttia: