perjantai 23. elokuuta 2013

Pitsisukat varpaista varteen


Tervepä taas pitkästä aikaa. Vaikka kesäyön hullutus tältä vuodelta loppuikin, niin en minä puikkoja suinkaan nurkkaan ole heittänyt. Kaikenlaista touhua riittää niin töissä, kotona kuin puutarhassakin. Mm. tyrnit odottelevat poimijaansa ja tänään aamulenkillä Emmin kanssa poimimme rouskuja! Kaiken muun puuhailun lisäksi olen aloittanut tekemään jälleen kerran tunikaa. Tunika tulee tyttärelleni ja siitä on tarkoitus tehdä ihan ohjekin. Kun tuo tunika ei mukamas teetä tarpeeksi töitä, niin otin puikoille myös pitkän villatakin ja mohairliivin. Lisäksi tekeillä on pari huivia ja yksi hamekin. Mutta näistä keskeneräisistä tekeleistä kerron lisää, kunhan saan ne joskus ihan valmiiksi asti. Ja paineitahan ei ole, tytär lähtee viikon päästä muille maille vierahille ja syksykin se tulee ennen pitkää, joten valmista pitäisi tulla. Olen minä siis vähän valmistakin saanut aikaan, kuten ihanan keltaiset sukat


Malli Oma säätö
Lanka Hjertegarn Basic 75% villa, 25% polyamidi, 50g=140m
Menekki 85g
Puikot 3,5mm KnitPro Karbonz 100cm pyöröt


Sukat tein varpaista varteen ja malli syntyi siinä samalla sukkia tehdessä. Pitsikuvio on mielestäni aika kiva. Edelleenkin etsiskelen sitä täydellistä kantapäätä ja näissä se on jo aika lähellä. Kantapään levennykset aloittelin jalkapohjan keskeltä, mutta muuten malli on ns. ranskalainen. Aikas kivat sukat näistä tuli ja istuu hyvin jalkaan. Koska mielestäni onnistuin näiden sukkien kanssa, niin ajattelin tehdä toiset samanlaiset, tosin eri langasta ja polvisukkaversiona.

Mukavaa viikonloppua!11 kommenttia:

 1. Tosi kauniit on sukat. Voi kumpa oppis vielä tuon varpaista varteen tyylin neuloa.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kuviot ja herkullinen väri!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! :) Luulin ensin, että ovat yhdestä parin vuoden takaisesta Novita-lehdestä, mallikuvio on hyvin samanlainen. Mutta aika paljonhan nuo pitsikuviot muistuttavat toisiaan. :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat, ihanat, ihanat sukat ! Aivan mahtava väri ja kivan pitsikuvion olet suunnitellut sukkiasi koristamaan. Upeat : )

  VastaaPoista
 5. Kylläpä onkin kauniit sukat!

  VastaaPoista
 6. Kyllä olet hienosti oppinut tuon kärjestä aloittamisen. Minulla edelleen kokeilematta tuo tekniikka.

  VastaaPoista
 7. Oma säätö on kyllä kaunis säätö. :D

  VastaaPoista
 8. Mä tarvisin varmaan kädestä pitäen ohjauksen johonki muuhun kantapäähän varpaista tehessä kuin tiimalasi, mutta toisaalta mä oon siihen ihastunu kovasti paljon muutenki, että ei nii haittaakkaan. =) Upeat on sukat ja eipä ainakaan näissä kuvissa näy eroa kantapäässä onko varresta vai varpaista tehty.

  VastaaPoista