keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Remontti ja sytomyssyjä


Juu, hengissä ollaan, vaikka blogi ei ole vähään aikaan päivittynytkään. Tietokoneeni on nimittäin ollut remontissa. Semmoista vaan, että reilu viikko sitten meillä asuva savolainen meni särkemään tietämyskoneeni. Ei se sitä tietenkään ihan tahallaan tehnyt, vaan ihan vahingossa se sen pudotti ja ihan lattialle asti. Läppäri onneksi toimii edelleen, mutta näyttö siitä meni totaalisen rikki. Sitä on varaosaa, siis uutta näyttöpaneelia on odotettu saapuvaksi reilun viikon verran ja eilen se sitten tuli. No, se korjasi joka sen hajottikin ;-)


Ja kun ei ole internetissä tarvinnut surfata, niin ahkeraan olen puikkoja ehtinyt heiluttamaan. Valmiiksi olen saanut vaikka ja mitä. Aloitellaan vaikkapa tämän vuotisesta kyhäilyprojektista. Sain valmiiksi sytomyssyn nro 9 eli extra KYH#26

Malli Vähän niinku Wurm
Lanka Hjertegarn Blend Bamboo
Menekki 55g
Puikot 3,0mm KnitPro 100cm pyöröt

Tämän teko ei mennyt niinkuin elokuvissa. Aluksi tein myssyn kokonaan 2o2n ribbineuloksena ja kavennukset tein kuten Cousteau pipossa, mutta lopputulos näytti, no sanonko miltä. Niinpä purin pipon resoriin asti ja otin valkoisen langan beessin kaveriksi ja tein samanlaisen myssyn, kuin olen jo aiemmin tehnyt.

Sain valmiiksi myös viimeisen eli kymmenenen myssyn kyhäilyprojektissani eli eKYH#27

Malli Pitsimyssy, oma säätö
Lanka Schachenmayr Egypto Cotton
Menekki 35g
Puikot 3,0mm KnitPro 100cm pyöröt

Tämänkään myssyn teko ei mennyt ihan tuubiin. Nimittäin pitsikuvion mallin otin yhdestä vanhasta Novitan lehdestä, mutta se ei näyttänytkään tässä myssyssä hyvältä, joten purin puoli myssyä eli resoriin asti ja aloin sitten säveltämään omiani ja hyvä tuli, ainakin omasta mielestä.Ja kun johonkin hommaan alan, niin sitä tuppaa sitten syntyä. Kun myssyjä innostuin tekemään, niin tein vielä yhden myssyn, vähän niinkuin bonuksena

Malli Perusmyssy, oma säätö
Lanka Kirjava lanka Schöller&Stahl Sockina Cotton ja yksivärinen Sandnesgarnin Mandarin Petit
Menekki 38g
Puikot 3,0mm KnitPro 100cm pyöröt

Tämä myssy tuli ilman purkamisen tuskaa melkeinpä yhdellä istumalla. Langat löysin lankakaapin siivouksen jälkeen ihan omista kätköistäni. On muuten vieläkin jäljellä aika mojova määrä lankaa vaikkapa sytomyssytarpeiksi. Osan puuvillalangoista olen kantanut puotiini, joten tervetuloa noutamaan myssylankatarpeita, jos vaan myssynteko kiinnostaa. Sytomyssykampanjahan on ympärivuotinen.

No siinä oli valmistuneet sytomyssyt. Lisäksi olen saanut valmiiksi yhdet lapaset ja huivin, mutta niistä lisää huomenna tai ylihuomenna tai joskus ...Nimittäin kuvattavaa on kertynyt ja juttua kanssa, sillä väliaikaiskäytössäni ollut Linux-kone kun ei jutellut ollenkaan kamerani kanssa.

Mukavaa päivänjatkoa ja toivottavasti saan pidettyä läppäristäni parempaa huolta!


1 kommentti:

  1. Nättejä myssyjä kaikki,mutta eniten minua miellyttää tuo bonusmyssy. Jotenkin olen tykästynyt nyt noihin raitaisiin, joita olen itsekin tehnyt muutaman.

    Totta haastat, että paljon enemmän saa aikaan, kun ei ole tietsikkaa houkuttelemassa nettiin. :D Mutta on se niin hyvä, että se on olemassa. :DD

    VastaaPoista