keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Lomasukat


Kovin pitkää lomaa en malta pitää, mutta sen verran tänä vuonna kuitenkin, että Ahvenanmaalla asti pääsin käymään. Ja Oulusta kun lähtee, niin matkaa on ja aikaa kutoa. Sain matkalla valmiiksi pitkät sukat. Sukat kuuluvat tämän kesän kyhäilyprojektiin numerolla extra KYH#28Malli Varpaista varteen, oma säätö
Lanka Hjertegarn Strømpegarn Jacquard Magic ja Hjertegarn Sock Wool
Menekki 120g
Puikot 2,75mm KnitPro Karbonz 100cm

Sukat kudoin tälläkin kertaa varpaista varteen ja kun tuohon matkaan tuli pituutta, niin tuli sitten sukkiinkin. Näistä tuli ylipolvensukat, vaikka alunperin ajattelin tekeväni vain polvisukat. Nämä on kyllä siinä mielessä kätevät sukat, että talvipakkasilla hameen kanssa kulkiessa voi sukan varret kääntää ylös. Ja kun näin intouduin, niin jossain vaiheessa teen varmaan sukkahousutkin! Puodissa asiasta kerran keskustelimmekin, että aika messevät villa-tai sukkahousut tulisi vaikkapa tiikerisukkalangasta ;-)


Täydellistä kantapäätä edelleen metsästän nuriniskoin kudottuihin sukkiin ja aika lähelle sellaista olen jo päässytkin. Näissä on ns. ranskalainen kantapää, mutta levennykset lähtevät poikkeuksellisesti pohjasta keskeltä ja nämä sukat kuulkaas istuvat jalkaan tosi hyvin! Se täydellinen kantapää on sitten ehkä tällä tavoin tehty mutta vahvistettuna. Täytyypä kokeilla seuraavaan projektiin.Ja sitten vähän lomareissusta. Kävimme tänä kesänä pikavisiitillä Ahvenanmaalla. Perheen pää oli taktisesti varannut liput siten, että kaupat olivat pääosin kiinni. Onnekseni eräässä lankakaupassa oli pidennetyt aukioloajat ja ehdin sinne juuri ennen sulkemisaikaa. Ja kun minut päästää lankakauppaan, niin tottakai mukaan tarttui jotain pientä, semmoista mitä mulla ei vielä olekaan, ei puodissa eikä kotonakaan.


Sunnuntaipäivänä oli aikaa kierrellä saaria ja käväisimme mm. Marskogenin lammastilalla


 jossa oli soma puucee


... ja tilamyymälästä mukaan tarttui tietenkin vähän lankaa ...


Matkan varrella oli myös kirppis


Kävimme myös Finströmin kirkossa, jossa oli todella vanhat mutta toimivat urut


 Ja tietenkin nelimastoparkki Pommern tuli katsastettuaSe olikin tosi mielenkiintoinen ja arvatkaapas mitä merimiehillä oli monasti maailman merillä mukanaan, no tietenkin villasukkia, lapasia ja villapaitoja


Tämmöistä tällä kertaa ja lomasta virkistyneenä mielessä on jo ihan uudet jutut!


3 kommenttia:

 1. Sievät sukat, ja melkoisia herkkulankoja olet löytänyt!

  VastaaPoista
 2. Tuonne miekii haluaisin taas. Oon muutaman kerran käyny saarella ja unta näen usein, että etsin lankakauppaa ja kävelen pitkin Maarianhaminan katuja. En ole sieltä lankoja ostanut kertaakaan ja siksikö ne ostamatta jääneet langat kummittelee unissani.
  No, saa sitä lankaa sinunkin kaupastasi ja muualtakin jos tarvii. Ei täällä langanpuutteessa eletä. Ihme uni kuitenkin.
  Lämpöiset sukat olet taas neulonut, nuo on kivaa vetää jalkaan kun kylmenee.

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja langat ja mukavanoloinen reissu!

  VastaaPoista