lauantai 4. toukokuuta 2013

Raitapaita


Ajattelinpa tehdä raitapaidan ja siitä tuli ihan kiva!


Malli Raitapaita
Lanka Hjertegarn Blend bamboo
Menekki 310g
Puikot 3,0mm KnitPro Karbonz 100cm pyöröt

Puseron tein yhtenä kappaleena ylhäältä alas ilman sauman saumaaIhan näin helposti pusero ei kuitenkaan syntynyt. Jottei totuus unohtuisi, niin kerronpa hiukkasen lisää tekoprosessista. Iski nimittäin idealla, että pitää saada kesäksi mukava ja raikas raitapaita. Valitsin langaksi Blend bamboota ja väreiksi valkoisen, turkoosin ja beigen. Kauniina ajatuksena oli, että teen semmoisen puseron, jossa etuosa on läysä ja puseron kaulus laskeutuu kauniisti ja rullautuu samalla somasti eteen. Niinpä aloin toteuttamaan mielestäni loistavaa ideaa. Tiukkaa vauhtia tikuteltuani sainkin puseron valmiiksi muutamassa päivässä. Puserossa oli ainoastaan kaksi vikaa, kaulus ei laskeutunut tarpeeksi ja se oli ihan liian tiukka vyötäröltä. 

Purin aloitusreunan, poimin silmukat ja jatkoin puseroa ylhäältä. No arvaahan sen, että ei siitä hyvä tullut. Niinpä yläosa purettiin kokonaan (ei, en purkanut itse, vaan ystäväni sai kunnian purkaa). Tein yläosan vielä kertaaalleen uusiksi ja lisäsin huomattavasti enemmän silmukoita etukappaleen raglaniin. No, kyllähän se olisi pitänyt arvata, että homma ei mene niin sanotusti tuubiin. Tuli tehtyä ihan liian monta lisäystä ja etuosasta tuli ihan liian iso. Kauaa en asiaa viitsinyt vatvoa ja niinpä ystäväni sai taas purku-urakan, tällä kertaa piti purkaa koko tekele. Laitanpa kuitenkin valokuvan ihan vain varoitukseksi, että kannattaa ensin vähän vaikka funtsia, mitä sitä onkaan tekemässä


No, puserontekele on purettu (kiitos Liisa!), eikä kirpaissut yhtään. Lanka siis uudelleen puikoille, tosin hieman erivärisenä ja valmista syntyi. Tähän uuteen, ilman kikkailuja tehtyyn puseroon olen tyytyväinen. Nyt pitänee vain miettiä, mitä ihmettä teen turkoosista purkulangasta, turhan monta tiskirättiä siitä ainakin syntyisi


Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kauniit. Tykkään raitapaidoista ja näissähän on ihanat värit.

  VastaaPoista
 2. Nytkö jo sait valmiiksi! Eihän siitä ole monta päivää, kun olit vasta ensimmäisoä raitoja tekemässä. :O Mutta tosi nätti tuli! Niin raikkaat väritkin. Paljon nätimmät kuin tuossa ensimmäisessä versiossa.

  Hmh, voisko niistä turkooseista purkulangoista tulla vaikka sytomyssyjä. ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno paita! :) Turkoosissa versiossakin olisi kyllä ollut ihanat värit. Minä suosittelen purkulangasta tekemään myös joko rättejä tai sytomyssyjä. Molempia tarvitaan aina!

  VastaaPoista
 4. Kaunispa on raitapaitasi, vielläpä ohitit viimeistelytuntun tarpeen hienosti!

  VastaaPoista