perjantai 27. huhtikuuta 2012

Virkkuuharjoitukset jatkuvat ...


On tullut taas tovi jos toinenkin vietettyä virkkuukoukun kanssa, välillä virkaten, välillä purkaen ja myönnän, on siinä muutama ärräpääkin saattanut lipsahtaa ... Mutta kyllä kannatti, sillä tässä on tulos


Malli: Virkattu naisen liivi, Novita kesä 2009, malli 49
Lanka: Marks&Kattens EcoBomull
Menekki: 423g
Koukku: 4

Muutenhan homma olisikin ollut helppo nakki, mutta valitsinpa huvikseni hiukkasen paksumpaa lankaa kuin ohjeen alkuperäinen ja sitä saikin sitten taas säätää. Kuvittelin olevani fiksu ja aloittelin XS-koon mukaan (enkä todellakaan ole kokoa XS), kun lankakin on kerta paksumpaa. Virkkasin muutaman kerroksen ja havahduin, siihen, että tämähän sopisi vaikka elefantille. Ei auttanut kuin purkaa ja aloittaa homma uudestaan. Tovin taas virkkailtuani, huomasin, että edelleenkin liivistä on tulossa liian suuri. Ei kun purkuun vielä kerran (syvä huokaus) No, kolmannella kerralla pääsinkin sitten itse asiaan. Virkkasin selkäkappaleen sekä molemmat etukappaleet ja tällä kertaa ihan onnistuneesti. Sitten olikin vuorossa vyötärokaitale. Sekin vaati sen kolme yritystä, ennen kuin onnistui.
Sitten olikin jonkin aikaa helppoa, ei kun virkataan helmaa eteenpäin. Ihan ohjeen mukaista en tehnyt, vaan lopetin ennen aikojaan, sillä mielestäni pituus oli riittävä. Levitin liivin mittoihinsa, kostutin ja annoin kuivua. Sen jälkeen olikin etureunojen ja kauluksen vuoro ja arvatkaapa vaan, onnistuiko sekään ensimmäisellä yrittämällä. No, ei tietenkään, vaan senkin teko vaati sen kolme yritystä, ennen kuin tuli mielestäni riittävän hyvä. Kolmannella kerralla tosin unohdin tehdä napinläven, mutta en viitsinyt enää purkaa. Toimikoon solki nappina!Kun tekee ja purkaa, niin sitä kuvittelisi, että ainakin kärsivällisyys kasvaa, mutta tiedä sitten siitäkään. Mutta hyvähän tästä loppuviimein tuli, ainakin ensimmäiseksi virkatuksi vaatekappaleeksi!Ei muuta kuin oikein rentouttavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti taistella loppuun asti!

  VastaaPoista
 2. Aikas ihana. Kyllä kannatti tehdä kaikki kolmeen kertaan :)

  VastaaPoista
 3. kyllä se oli hyvän näköinen sinun päälle, usko pois :-)

  wingspan muuten edistyy(kolmas kolmio mennossa), tulostin myös suomenkielen ohje, siellä on yksi seikka huomattavasti parempi kerrottu, eli eka kiinteä silmukkamerkki kun 16s jäljellä, sitten toinen KIINTEÄ silmukkamerkki kun 32s jne.
  meinasin jo soittaa ja kysyä

  VastaaPoista
 4. Tämä on todella ihana. Vyötärökaistele tekee jakkuun lisänäköä.

  VastaaPoista