lauantai 21. huhtikuuta 2012

Juhannusruusu


Aikana vierähtää näin keväisin enemmän ja vähemmän erilaisissa virkkuuhommissa. Tällä kertaa virkkasin vadelmanpunaisen Juhannusruusu-maton. Tämä matto on tehty trikookuteesta, ei ontelokuteesta kuten alkuperäisessä ohjeessa.


Malli: Juhannusruusu-matto
Lanka: Trikookude
Menekki: 1475g
Koukku: Koukku 10mm

Matto painaa vajaa 1,5 kiloa ja halkaisija on tarkalleen ottaen 97 cm. Pari pylväskerrosta jätin tekemättä, sillä matosta olisi tullut muuten liian iso. Valmis matto sai kodin tyttäreni kylpyhuoneesta.


Tämän viikon torstaina ja perjantaina puodissani oli TET-harjoittelija Jenny, joka on tosi näppärä sormistaan ja aivan erinomainen virkkaaja (huomattavasti parempi ja nopempi kuin minä). Tämän talven aikana on kuulemma valmistunut yli 100 amigurumia! Hyllytyksen ja järjestelyn lisäksi hän pääsi tietenkin virkkaamaan, mutta ihan vielä ei valmista tullut. Jotain tosi metkaa on kuitenkin tulossa. Tässä vähän maistiaisia. Arvatkaapas muuten mikä tämä on?


Arvoitus ratkeaa kuvan kera, kunhan Jenny saa työnsä valmiiksi.

Mukavaa viikonloppua ja jatkamma virkkuuharjoituksia!

6 kommenttia:

 1. siitä tulee cthulhu! (http://fi.wikipedia.org/wiki/Cthulhu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole ennen moisesta kuullutkaan, mutta ei siitä tule cthulhu ;-)

   Poista
 2. Kaunis matto. Mitä eroa trikoo- ja ontelokuteella on virkkauksen kannalta? Kumpaa on helpompi virkata? Entä lopputulos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, itse tykkään enemmän virkata trikookudetta. Ontelokude ei nimittäin jousta ja minun äärimmäisen tiukalla käsialalla ontelokudetta virkatessa nivelet huutavat armoa... Trikookude joustaa ja on mielestäni sen takia mukavampi työstää.

   Poista
 3. Matto on tosi kaunis ja kauniin värinenkin:)
  Ei mitään hajua mitä tuosta on tulossa...

  VastaaPoista
 4. Tuo malli on vaan niin kaunis!

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista