tiistai 27. maaliskuuta 2012

Virkattua ja värkättyä


En tiedä mikä virkkausinto näin kevään tullen on iskenyt, kun koukku kädessä on tullut häärättyä tovi jos toinenkin. Ensimmäinen aivot narikassa työ oli tämä poncho


Malli: Perinteinen poncho
Lanka: Gjestal Bris
Koukku: 6mm
Menekki: 280g

Poncho on tehty ihan perinteisesti, vähän niin kuin virkattaisiin isoäidinneliöitä. On siitä kai jonkinlainen ohjekin jossain olemassa, mutta malli on semmoinen, jota on käytetty maailman sivu, ainakin pikkutyttönä muistan kulkeneeni samanmoisessa ponchossa. Tämän ponchon ajattelin ottaa käyttöön heti kun talvitakki joutaa kesäteloille.

Ponchon jälkeen otin sitten vähän järeämmän koukun käteen. Ajattelin värkätä trikookuteesta korin, mutta tämä tuotokseni näyttää lähinnä pesuvadilta. Vaikka vati ei kauneudellaan hurmaa, pääsi se kuitenkin puotiin toimittamaan löytölaarin virkaa!



Malli: Virkattu kori
Lanka: Trikookude
Koukku: 12mm
Menekki: 990g

Virkkaaminen on kohdaltani nyt sitten vähän aikaa tauolla, sillä tuota vatia virkatessa kipeytyi ranne. Lyhytaikaista kutomista käsi vielä kestää, mutta varovainen täytyy olla, ettei pahemmaksi äidy. Nimittäin jos en pääse edes kutomaan, niin silloin kyllä tulee kanssaeläjille tukalat paikat!

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen poncho ja korista tuli ihan passeli. Mulla menee illat "vaaleanpunaista kudetta Auratessa". Tykkkään! Kiitos ohjeesta. t. Leena

    VastaaPoista