maanantai 5. joulukuuta 2011

Kas, jotain valmista


Terve taas, pitkästä aikaa! Kyllä minä edelleen kudon, sen minkä kerkiän, eikä se välttämättä ole paljon se. Syy tähän blogihiljaisuuteen yksinkertaisesti on se, että ajattelin tulevaisuudessa työllistää itse itseni ja se sitten ottaakin vähän aikaa, mutta siitä kerron lisää hiukkasen myöhemmin. 

Olen minä tietysti tikutellutkin. Kyjyt kun ovat pahasti kesken, eikä se homma taida valmistuakaan määräaikaan mennessä, jos en jostain turbovaihdetta löydä. Yksi kyjy kuitenkin valmistui viime viikolla ja sekin onnistui vasta neljännellä yrittämällä, mutta kyllä kannatti, katsokaas vaikka

Malli: Pitsitunika, oma säätö
Lanka: Novita Luxus Alpaca
Menekki: 287g
Puikot: 4,5mm Knit Pro pyöröt

Ensimmäinen yritys oli liian sekava, joten purkuun meni, toisen kokeilun kohdalla pieleen meni etu-ja takakappaleen neulepinta, joka oli mielestäni epätasainen. Kolmas yrityskerta oli niinikään turha, siinäkin syynä neulepinta, joka ei miellyttänyt silmää. Tästä suivaantuneena pistin tekeleen hautumaan. Ja kun tarpeeksi hautoo, niin sitten se taas välähti. Sama kuvio kuin kolmannella yrittämällä, mutta vaihdoin langan kauan kaapissa marinoituneeseen alpakkaan ja valmista tulikin sitten sukkelaan. Tämäkin tunikantekele on tehty tapojeni mukaan yhtenä kappaleena ylhäältä alas ilman saumoja ja langanpäättelyiden jälkeen tunika olikin vamis suoraan käyttöön.

 

Tunika on ihana, mukava päällä ja lämmin, muttei liian kuuma. Mukavaa alkavaa viikkoa!

Terkuin Ihalaiska

14 kommenttia:

 1. Kaunis ja tyylikäs . Erittäin onnistunut tunika :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis! Ja varmasti näille keleille juuri sopivan lämmin.

  VastaaPoista
 3. Ihana lopputulos! Saisipa näihin sun säätöihin ohjeet...

  VastaaPoista
 4. Lammas: Toiveesi on kuultu, alan pikkuhiljaa kirjuuttelemaan ohjeita ylös, tai olen niitä kirjoitellutkin, mutta kun en osaa kaavoittaa eri kokoja, niin valmiiksi ohjeita en ole saanut. Sovittamalla, purkamalla ja vielä kerran sovittamalla minä näitä teen... ja laiskuuttani vielä yhtenä kappaleena, eipähän tarvi saumoja ommella ;-)

  VastaaPoista
 5. Ihana neule jälleen puikoiltasi tullut!

  VastaaPoista
 6. Näyttää todella hyvältä! Taidokas toteutus ja kaunis malli! Olen monesti miettinyt, pitäisikö joskus kokeilla tuota lankaa.

  VastaaPoista
 7. Kuvio on kaunis...ja PS itsensä työllistäminen on tosi hyvä juttu. 4v terveiset yrittäjältä.

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis ja myös erinomaisesti istuva!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana tunika. Kyllä kannatti nähdä vaivaa ja hurjasti työtä purkamisen ja uudelleen neulomisen kautta.

  VastaaPoista
 10. Taas taattua Ihalaiskaa! Kaunis malli ja istuu päälle ku nakutettu. Ihailen tuota sun säätämistäs, itse kun en viitsi vaan teen kaiken ohjeista ja jos ei onnistu niin nurkkaan lentää neule ikuisiks ajoiks...
  Jännittävää odotella niitä muitakin kuulumisia!

  VastaaPoista
 11. Upee tunika, hyvän näkönen päällä, ja tietenkin hauskaa joulun odotusta sinnekkin.

  VastaaPoista
 12. Mahtavan näköinen. Kaunis ja hyvin istuu päällä.
  Eipä meikäläisen luonteella purettaisi ja kerittäisi - nurkkaan olisi hujahtanut! Onneksi on parempi hermoisiakin: kyllä on vaivannäkö kannattanut!!

  *Aikku*

  VastaaPoista