maanantai 10. lokakuuta 2011

Sulo ja Uuno

Kesän Kyhäilyissä tein jo yhdet Lakupekat lahjaksi kummipojalleni ja tyttäreni tietenkin halusi samanlaiset. Ei auttanut äidin, kuin ottaa koukku kauniiseen käteen ja virkata. Tai eihän näistä samanlaisia saa millään, sillä nämä ovat ehtaa käsityötä ja jokaisella lakupekalla on oma ilmeensä, nämä kun ovat yksilöitä. Annoin näille nimetkin, nämä herrat tässä ovat sitten Sulo ja Uuno


Malli: Lakupekka-patalappu
Lanka: Novita 7-veljestä, musta, valkoinen ja punainen
Menekki: 75g
Koukku: 3,5 mm

Nämä kuuluvat KyJy-projektiini numerolla 6 ja menevät tyttäreni uuteen kotiin ja toivottavasti pääsevät ihan tositoimiin.

Niin kävinhän minä viikonloppuna Oulun kädentaitomessuillakin ja siellä oli minun lisäkseni monta muutakin innokasta käsityöharrastajaa. Paikallinen pamaus Kaleva tiesi kertoa, että messuilla tuli lyötyä uusi kävijäennätys ja näytteilleasettajiakin oli yli 200. Minä menin reippaana messuille heti lauantaiaamuna kun ovet aukesivat, mutta jono kiemurteli pitkälle porttien ulkopuolelle. Sisäänpäästyäni tungos jatkui ihan joka osastolla. Osastoja oli monenlaisia ja paljon kiinnostavaa katsottavaa löytyi. Kävin koko messualueen läpi, mutta arvatkaapa mitä? Minä en ostanut messuilta yhtään mitään, en siis kerrassaan mitään!  Ideoita tarttui mukaan roppakaupalla ja messuilta jäi hyvä mieli, joten ensi vuonna uudestaan. Mukavaa viikonalkua kaikille lukijoilleni!

11 kommenttia:

 1. Ihanat laku-pekat! Olen noita myös tehnyt ja aina tulee omansa näköisiä, mutta sehän se kait on tarkoituskin. Haluaisin kokeilla tehdä myös maton tuolla ohjeella, kunhan saan mustaa kudetta..

  VastaaPoista
 2. Täytyis varmaan tehdä tuollaiset, olen ihaillut noita ennenkin. Kiva olisi olla messuilla ostamatta mitään. Se vois olla tavoite minullekin kun mennen seuraavan kerran.

  VastaaPoista
 3. Oulussa minäkin viikonloppuna. Kaksi kertaa ajoin läpi kaupungin matkalla mökillemme. Sulo ja Uuno ovat mainio pari.

  VastaaPoista
 4. Minä kiertelin messut sunnuntaina, enkä selvinnyt yhtä pienillä ostoksilla kuin sinä, kolmesta tai neljästä kojusta lähti kaikenlaista pientä mukaan.

  VastaaPoista
 5. Voi miten iloisesti äalkoi tämä viikko! Ihan olin sanaton ja varmaan ihan hölmö ja pöhkö. Terveiset vanhemmilesi ja kiitokset käynnistä. Messulla ilman ostoksia??? Ei voi olla totta!
  S&U on mainio pari!

  VastaaPoista
 6. Messuilla kävin minäkin, ostoksia tarttui kyllä mukaan, mutta ilmeisesti kuljen silmät kiinni, kun yhtään inspistä men saanut..;oP

  Ihania nuo lakupekat!

  VastaaPoista
 7. Höh, mie alotin kesällä virkkaamaan kans näitä patalappuja. En tiijä miten pieleen luin ohjeen, kun "pekan" naamasta tuli liian iso, semmonen lerppu. Varmaan tein liian paljon lisäyksiä. Pitäis ottaa ja purkaa ja alottaa alusta.

  VastaaPoista
 8. Hih, voi kun suloinen pari :) On kyllä totta, että näistä on ihan mahdotonta saada saman näköisiä!

  VastaaPoista