perjantai 8. helmikuuta 2013

Murr!


Tämä ei ole äkäistä murinaa eikä yleistä nurinaa, vaan kyseessä on tällä kertaa ihka aidot tiikerisukat! Katsokaapas!


Malli Kärjestä aloitetut sukat
Lanka Hjertegarn Safari
Menekki 46g
Puikot KnitPro 100cm 3,0mm pyöröpuikot

Nämä sukat tein vaihteeksi varpaista varteen. Sukkien teon aloittelin  heti ensimmäisten varpaista varteen sukkien jälkeen jo lokakuussa. Homma kesti ja kesti ja sukat odottelivat pitkään inspiraatiota ja sitä, että saisin jonkun tolkun kantapäihin. No, tässä välissä pitää kyllä vähän (ja ei niin vähääkään) nurista. Nurina johtuu nimittäin siitä, että en osaa värkätä kantapäätä nurinkurin. Elämäni ensimmäisiin varpasita varteen sukkiinhan tein ranskalaisen kantapään, mutta kun lopputulos ei omaa silmää miellytä, vaikka sukka jalkaan istuukin. Ensimmäinen kantapääyritys näissä tikrusukissa meni purkuun, kuten myös toinen. Kolmannella kerralla oli jo vähän yritystäkin ja kantapäästä tuli jotakuinkin säädyllinen, mutta ruma mikä ruma, ei siitä mihinkään pääse. Näiden kolmen kantapäävirityksen jälkeen päätin, että enää ikänä en tee ranskalaista kantapäätä (ainakaan varpaista varteen sukkiin). 

No, kantapääthän sukkiin kuitenkin pitää tehdä, joten uusi yritys. Ajattelin sitten tehdä perinteisen lappukantapään, sillä vanha koira ei uusia temppuja opi. Muistin viime syksyn Modassa olevan kärjestä aloitetun sukan ohjeen ja sitten vaan ohjeen mukaan kantapäätä värkkäämään. Kantalappu aloitettiin 10 silmukalla ja ohuesta sukkalangasta tehtynä se on muuten mitättömän kapea. Mitähän ohjeen suunnittelija on tässä vaiheessa ajatellut? No, se kantalappu meni sitten purkuun. 

Sitten viides yritys. Töissä Liisan kanssa pähkäilimme, että kyllä kantalappuun voi ainakin tuplasti enemmän silmukoita laittaa. Jonkin aikaa tuhertelin kantalapun ja kavennusten kanssa ja aloin laskeskelemaan, että eihän tämä homma näin voi mennä. Silmukat ei kavennusten myötä vähene riittävästi ja minne ihmeeseen piilotan ylimääräiset silmukat? Pähkäilylle päätös, että kantalappuun ei voi laittaa tuplasti enemmän silmukoita ja lopputulemana purkuun meni tämäkin yritys.

No, sitten vihdoin viimein aloin aattelemaan ihan ite ja mietin, miten normaalisti teen kantapään. Käänsin tämän kaiken toisinpäin niin että aivot nyrjähti ja sen jälkeen kuudes kantapääviritys tähän sukkaan. No homma toimi kuin ajatus ja toinen kantapää toiseen sukkaan ja kantapäät ovat valmiit! Vois vaikka kuvitella että on sitten vahva kantapää kun on kuuteen kertaan kudottu! Loppu näissä sukissa sitten menikin kuten elokuvissa. Vähänkö on voittajafiilis!


Loppuviikon piristys näiden kovanonnen kantapäiden kanssa "Tiikeli sanoo mull, mull! "tuumasi meidän kuopus joskus pienenä. Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Hyvä kun lopulta selkis! Nätit tuli! Hyvää Viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Mur- puolen hehtaarin metsässä! Tuli Tikru mieleen näistä aurinkoisista sukistasi. Tuo kantapää minuakin hirvittää noissa varpaista varteen sukissa.

  VastaaPoista
 3. Huh, ei olisi tainnut meikäläisellä hermot kestää noin monta kertaa koetaa. Tietty on sitten voittajafiilis, kun on pulman ratkonut :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ihanat murinat :)
  Olet sinä sitkeä mimmi!

  VastaaPoista
 5. Ärhäkät Tiikerit :) Ovat varmasti "rakkaat" kun tuottivat sen verran vaivannäköä.

  VastaaPoista