tiistai 22. tammikuuta 2013

Kirjoneuleharjoitukset jatkuvat


Piti taas vähän päästä aikani kuluksi harjoittelemaan kirjoneuletta. Koskapa eräs alpakka-villasekoitelanka on jo jonkin aikaa kuiskutellut haluavansa puikoilleni, niin tuumasta toimeen. Tällä kertaa värkkäsin kirjoneulesäärystimet. Niin ja se malli, katselin useampia kirjoneulekuvioita ja malleja, mutta yhtään justikaan sopivaa ja tarpeeksi yksinkertaista mallia en tähän hätään löytänyt. Yksi malli oli jo vähällä päätyä säärystimiini, mutta eihän siitä mitään tullut. Olisi pitänyt lukea ohjetta ja se ei vaan minulta oikein meinaa luonnistua. On nimittäin paljon kivempaa tehdä oman pään mukaan, vaikka sitten toisen säärystimen teko vähän teettää enempi päänvaivaa. Niinpä viikonlopun ratoksi mennä tikuttelin nämä säärystimet ihan oman maun mukaan. Yksinkertainen mallihan tämä on, mutta niinpä tuo taitaa olla tekijäkin. 


Malli Oma säätö
Lanka Gjestal Jade, 5 eri väriä
Menekki 144g
Puikot 4mm KnitPro sukkapuikot

Juu, säärystimet ovat melkein valmiit, toisesta vaan on vielä langanpäät päättelemättä (ja niitä muuten riittää)

Seuraavat korvaani kuiskuttelijat ovat nämä Manoksen ihanuudet, jotka oikein malttamattoma odottavat puikoille pääsyä

                                           Manos Silk Blend Fino ja Manos Lace

Harmi vain, että yksikään kaapelini ei ole tällä hetkellä vapaana. Olenkin itselleni taas kerran luvannut, että yhtään uutta työtä en saa aloittaa, ennen kuin vähintään 5 keskeneräistä on valmiina. Ja nämä säärystimet sitten lasketaan mukaan (oli sitten itsepetosta tahi ei)

Mukavaa viikkoa kaikille lukijoilleni!


4 kommenttia:

 1. Komeat säärystimet! Minulla oli joskus ennen blogiaikaa kausi, jolloin kudoin kirjoneulesukkia ja -lapasia just noin kuin sinäkin, siis omasta päästä kuviot ja värit. Ja se oli hauskaa puuhaa, sai toteuttaa omia näkemyksiään täysin.

  VastaaPoista
 2. Komiat on säärystimet!! Samoin minulle huutelevat ne Manoksen ihanuudet, kun siellä teillä käyn. Toistaiseksi olen pysynyt erossa, mutta se ei todella tule onnistumaan kauaa, ja odotan sitä hetkeä :).

  VastaaPoista
 3. Kauniit värit ja kuviot. Säärystimet ovat todella upeat. Itse teen myös kuvioita oman mielikuvituksen mukaan, se lisää luovuutta :)

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit. Minullekkin iski kirjoneulevillitys.

  VastaaPoista