lauantai 29. joulukuuta 2012

Käpälänlämmittimiä


Edellinen postaus oli sukkia väärällään, joten esitellään tällä kertaa loppusyksyn aikana syntyneet käpälänlämmittimet, niitäkin olen muutamat saanut aikaiseksi. Tällä kertaa opettelin tekemään Lovikkalapasia. Tein ensin pari harjoituskappaletta eri langoista. Ensimmäiset yritelmät jäivät parittomiksi, mutta niiden reppanoiden virkana onkin olla puodissa mallikappaleina. Harjoittelukappaleet tehtyäni kudoin kaksi paria lovikkalapasia ihan oikeaa käyttöä varten. Nämä ensimmäiset lovikat nuorempi tyttäreni varasi heti itselleen ja ihan ahkerassa käytössä ne ovat olleetkin

Malli Lovikkalapaset
Lanka Hjertegarn Incawool
Menekki vajaa 100g (vaaka on muuton jäljillä tiellä tietymättömillä)
Puikot 5mm tai 6mm sukkapuikot

Toinen pari lovikkalapasia pääsi omaan käyttööni


Malli Lovikkalapaset
Lanka Hjertegarn Natur Uld
Menekki reilu 100g, mutta vajaa 150g (vaakaa en ole vieläkään löytänyt)
Puikot 7mm sukkapuikot

Seuraavat lapaset ovatkin sitten samaa mallia kuin jo yhdet aiemmin tekemäni. Minä vaan tyhmyyksissäni olin jättänyt lapasparin malliksi puotiin, niin eiköhän vaan joku hyväkäs ole ottanut ne parempaan talteen. Anteeksi vaan, mutta en kovin lämmöllä ajattele tällaista toimintaa. Tästä uudesta lapasparista tällä hetkellä vain toinen toimittaa mallin virkaa liikkeessämme.


Malli Palmikkolapaset, malli nro 15, Kauneimmat Käsityöt Sukat, lapaset & asusteet
Lanka Viking Odin
Menekki vajaa 100g
Puikot 6mm sukkapuikot

Nyt kun blogihiljaisuuden aikaiset sukat ja lapaset käyty läpi, niin seuraavaan postaukseen kerään päänlämmittimet ja sitten toivottavasti pääsenkin jo normaaliin rytmiin eli bloggataan kun kerrottavaa ilmenee. Puikoillani on tällä hetkellä sukka- ja lapasparin lisäksi ainakin yksi mekko ja kaksi tunikaa. Suunnitteillakin on sen sata uutta projektia, kunhan vaan aikaa jostain taikoisi, mutta uusi vuosi ja uudet kujeet! Ja tiedoksi kaikille suosittuja neuleiltojamme kaipaaville, jatkamme taas tammikuun puolivälissä.

Mukavaa viikonloppua ja loppuvuotta!

7 kommenttia:

 1. Lämpimiä ja nättejä lämmittimiä!
  Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. voi niin kauniita lapasia, nuo lovikat ovat olleet minunkin listalla kauan.. en vaan ole saanut tehtyä:(

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita lapasia.
  Eipä ole tullut mieleenikään, että myös lankakaupoissa pyörii epärehellistä sakkia..... olenpa minä sinisilmäinen, hyväntahtoinen höpsö. Tosi kurjaa tuollainen.

  Hyvää vuoden vaihdetta ja menestystä alkavalle vuodelle!

  VastaaPoista
 4. Huomenia täältä Tornion suunnalta. Saisinko lankakauppasi osoitteen? Kun seuraavan kerran käyn Oulussa, osaisin tulla lankaosotoksille. Nämä Sinun malli lovikkaat ovat ihania, saivat sormeni syyhyämään!! Terveisin Kankuritar/Tarja Marjeta

  VastaaPoista
 5. Ihania lapasia, lovikat on niiiiin mun suosikit :)

  Rauhallista loppiaisiltaa !

  VastaaPoista