torstai 27. joulukuuta 2012

Sukkia


Sitä voisi kuvitella, että olen ollut joulupukin asioilla joulun alla, kun mitään esiteltävää ei blogiin ole ilmaantunut, mutta kun ei. Kutonut olen jonkin verran, mutta vähäksi on sekin jäänyt, kuten yöunetkin viime aikoina. Aikani on mennyt tällä kertaa muuttohommissa, nimittäin lankakauppa muutti isompiin tiloihin. Avasimme joulukuun alussa Ouluun Lankamaailman ja valokuvaajaystäväni Pertti käväisi ottamassa valokuvia, joten iloksenne julkaisen (kuvaajan luvalla) muutaman kuvan uudesta liikkeestä, olkaapa hyvät
Olen minä jotain pientä saanut kutomisrintamalla aikaiseksikin. Pitkin syksyä olemme neuleilloissa kutoneet lämmikkeitä vastasyntyneiden teho-osastolle OYS:iin. Omat tekemiseni jäivät tänä vuonna lähinnä säälittäväksi, mutta ensi vuonna tempaisemme uudemman kerran ja toivottavasti omalta osaltani saan hiukan enemmän aikaiseksi kuin vaivaiset kolme sukkapariaPaljon sukkia suurempaa en siis aikaiseksi ole saanut, niin aloitetaanpa sitten sukista. Olen jatkanut tutulla ja turvallisella raitasukkalinjalla. Nuorempi tyttäreni on pitkin syksyä valitellut suutarin lapsen kengättömyydestä, joten tekaisin sitten ensi hätään musta-keltaraitaiset AmpparisukatMalli Perussukat
Lanka Gjestal Maija
Menekki 80g
Puikot 3,25mm KnitPro sukkapuikot

Yhtenä iltana tuli taas tunne, että pitää harjoitella vähän kirjoneuletta. Mallinkin olin katsonut jo alkusyksystä valmiiksi, joten tuumasta toimeen ja sukat puikoille. Langaksi valitsin ohjeesta poiketen käyttöä kestävän sukkalangan, en 100% villalankaa. 


Malli Denver
Lanka Gjestal Maija
Menekki 92g
Puikot 3,5mm KnitPro

Sukantekolinja jatkuu ja seuraavaksi tekaisin mukavan paksut ja lämpöiset sukat. Näihin meni aika tarkkaan yksi 150g kerä, nimittäin lankaa jäi jäljelle vain pari metriä! Nämä sukat kilkuttelin muuten perinteisillä metallisilla sukkapuikoilla syystä, että 4,5mm puisia puikkoja minulla ei ole. Sen verran kiltti olen ollut, että toiveeni uusista sukkapuikoista oli kuultu ja niinpä sainkin joululahjaksi paketillisen KnitPron sukkapuikkoja!

Malli Perusukat
Lanka Viking Raggen
Menekki melkein 150g
Puikot 4,5mm metalliset sukkapuikot

Eiköhän sukat nyt tälle kertaa riitä ja seuraavassa postauksessa onkin jo ihan jotain muuta kuin sukkia (vaikka puikoillani taas yhdet sukat onkin).


6 kommenttia:

 1. Onnea uudelle kaupalle! :) Oon siitä muutaman kerran huristellut bussilla ohi, ja sehän onkin tällaiselle bussilla liikkujalle mitä parhaimmalla paikalla, pysäkki ihan vieressä. :) Täytynee jossain vaiheessa hypätä pysäkillä pois ja tulla tutustumaan uuteen kauppaan, näyttää ainakin ihanalta ja isolta!

  Kauniita sukkia olet tehnyt, erityisen ihanat ovat nuo kirjoneuleiset.

  VastaaPoista
 2. Onnea uusista tiloista! Upeita sukkia on tullut puikoiltasi

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle kaupalle, on vaan liian kaukana täältä meiltä! Ihanat sukat, kaiksita tykkään mutta nuo Denverit oli minusta hienoimmat!

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia. Piipahdin eilen pikaisesti kaupassasi - tykkäsin kovasti yleisilmeestä ja voi mikä määrä erilaisia lankoja ! Tulen paremmalla ajalla varmasti uudelleen. t. Eija

  VastaaPoista
 5. Niin tiuhaan tahtiin lankakauppauutisia sieltä tulee että en pysy perässä missä mennään.

  VastaaPoista