lauantai 17. marraskuuta 2012

Tunikani


Viime aikoina on ollut kaikenlaista puuhastelua ja puodin kanssa on välillä pitänyt himppasen verran kiirettäkin, mutta puikkoja olen kuitenkin jonkin verran ehtinyt heiluttaa. Viime viikonloppuna olin kisaturistina Tampereella ja matkalla Oulusta oli oikeinkin hyvää aikaa kutoa, kun ei tällä kertaa tarvinnut itse ajaa. No, mitäpä sitten sain aikaseksi? Sain valmiiksi keskeneräisen tunikan, jonka värkkäsin kolmesta (3!) 100g sukkalankakerästä. Väri on tuttuun tapaan värikäs harmaa ;-)Malli Oma säätö
Lanka Four Seasons Gründl Hot Socks Marrakesh
Menekki 290g
Puikot 4,0mm KnitPro pyöröt

Tämän olen tehnyt tavalliseen tapaani yhtenä kappaleena ylhäältä alas ja ilman sauman saumaa. Ja jotta homma ei ihan puuduttavaksi menisi, tein sivuihin vaihteeksi joustin-neuletta. Ei siitä sinänsä mitään hyötyä ole, eikä se ketään edes hämää, mutta ainakin itse voin kuvitella, että minulla on vyötärö ;-) Kauluksen tein jälkikäteen poimimalla silmukat yläreunasta. Itse tykkään käyttää tätä, sillä hihattomana se ei ole käytössä liian kuuma. 

Tampereen reissulla valmiiksi tuli myös yhdet säärystimet. Idea on napattu kuuluisista junasukista ja väri on tulevaa joulua  ennustellen punainen


Malli Junasäärystimet
Lanka Gjestal Janne
Menekki 140g
Puikot 4,5 mm KnitPro pyöröt

Säärystimet tein näppärästi magic loop-tekniikalla. Tästä oli matkalla ainakin se hyöty, että ei tarvinnut huolehtia siitä, että jos puikko lipsahtaa ja putoaa johonkin mustaan aukkoon, kuten kävi lapasten kanssa. Nimittäin samaisella Tampereen reissulla kerkesin aloittamaan lapasetkin, mutta niiden teko tyrehtyi siihen, kun yksi puikoista sujahti pimeässä lupaa kysymättä jonnekin keskikonsolin ja penkin väliin. Koita sitä otsalampun kanssa pimeässä etsiä, ei muuten löytynyt. Se puikko on muuten vieläkin siellä ja keskeneräinen lapasentekele odottelee puuttuvaa puikkoa. No, säärystimet sain valmiiksi ja on muuten tosi mukavat ja lämpimät. Istuvuuskin on mainio, varsinkin kun pohkeet ovat paksut kuin Bundesliigan pakilla.

Näistäpä sain uuden viikonlopun kotiasun ja huomatkaa tyylikkäät helmet! Ne ovat paikalliselta käsityöläiseltä Pohjankartanon perinteisiltä käsitöiden myyntinäyttelystä.Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Hyvä taito tuollainen itse soveltaminen. Minun pitää kutakuinkin pysytellä valmiissa ohjeissa.
  Tosi kiva tuo tunika ja kivan piristysruiskeen antaa nuo säärystimet. Erittäin hyvä kokonaisuus!

  VastaaPoista
 2. On kyllä todella näyttävä tunika :) Ja säärystimetkin on hienot, junasukkien ohjetta voi soveltaa monella tapaa.

  VastaaPoista
 3. Kiva kokonaisuus sinulla siinä kasassa. Harmi tuota puikon kohtaloa :(

  VastaaPoista
 4. Kiva tunika ja mukavat säärystimet!
  Tuossa onn yksi syy, miksi minä neulon ihan kaiken pyöröillä magic-loopina, ei ainakaan puikot putoile ja katoa. =)

  VastaaPoista
 5. Wau mikä yhdistelmä.
  Ihanaa ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

  VastaaPoista