perjantai 21. syyskuuta 2012

Merinovillasukat


Hitaita on taas Ihalaiskan kiireet, sillä näiden sukkien teko kesti puolisen vuotta. Ongelma oli tällä kertaa siinä, että kesken sukankutomisen tuli kesä ja mahdoton virkkausinnostus. Mutta kaikki aikanaan ja nyt, ennen syyskylmiä, ovat sukat valmiit!


Malli Perussukka
Lanka Regia Extra Twist Merino, 75% merinovillaa, 25% polyamidia
Menekki 60g
Puikot 2,75mm KnitPro sukkapuikot

Sukat ovat mallia miesten perussukat sillä erotuksella, että päällisen tein tällä kertaa joustinneuleena syystä että nämä sukat on tehty sovittamatta. Sukat ovat kokoa 40 ja menivät valokuvaajaystävälleni. Tällä kertaa tämän postauksen kuva ei ole oma, vaan otos on sukkien uudelta omistajalta.

Sukkien teko ei osaltani kuitenkaan tällä kertaa jää tähän, vaan puurran edelleen sukkia varpaista varteen. Tällä hetkellä on menossa kotiläksy eli kantapäähän pitäisi päästä, sillä ensi keskiviikkona puodissa opettelemme kantapään tekoa. Omalta osaltani voin kertoa, että olen vähän salaa harjoitellut looppaamista, mutta siitä seuraavassa postauksessa lisää. 

Tällä viikolla on vähän puutarhahommat häirinneet käsitöiden tekoa, sillä osa tyrneistä kuten myös omenoista on vielä poimimatta. Eilenkin yötä myöten keittelin omenahilloa ja tyrni- ja omenahommat jatkuvat vielä viikonloppunakin.

Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoilleni!

2 kommenttia:

 1. siperoinen täällä. Mitä tykkäsit tuosta langasta sukissa ja neuletuntumasta? Kyselen kanssa-neulojana, joka parhaillaan neuloo siskolleen samasta langasta, joskin väri violetti ja mallikerta eri.

  Neulomisen riemua syksyyn-

  -siperoinen-

  VastaaPoista
 2. Syksy ja sukat ne yhteen kuluu, samoin kesä ja virkkaus, niin se vaan on.
  Kyselit sitä mallineuletta hyödyntämään. Siitä vaan, sitä vois ainakin ajatuksissa käyttää sukista villapuseroon ja säärystimistä sohvatyynyihin. Mulla on ajatustasolla liukuvärjätystä langasta tehty tuubi sillä neulemallilla... Aurinkoista syksynjatkoa!

  VastaaPoista