maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kertut


Sukkatehdas käynnistyi ja nyt niitä sukkia sitten syntyy. Olimme viikonloppuna reissussa ja matkaeväänäni oli kassillinen sukkalankaa. Ensimmäisenä valmistuivat mainiot Kertut.

Malli: Kerttu-sukat
Lanka: Viking Ville
Puikot: 3,5mm

Langaksi näihin sukkiin valitsin valkoisen Viking Ville -langan ja tein nämä ohjeen mukaan sen kummemmin säätelemättä. Kärkikavennukset tosin tein ohjeesta poiketen nauhakavennuksena. Sukista tuli ihan hyvät ja nämä päätyvät todennäköisesti pukinkonttiin. Olen kaukaa viisas eli jos vasta joulukuun alussa alkaa joululahjoja miettimään, niin auttamatta on myöhässä ;-)
Lisää sukkia on puikoilla, mutta niistä lisää, kunhan valmistuvat. Pihallamme muuten kukkii yksi jos toinenkin pensas sekä perenna, mutta esitellään tällä kertaa yksi suosikkipensaistani eli loistojasmike. Kukat ovat kauniita, suorastaan tyylikkäitä ja tuoksu on ihana. Loistojasmike on FinE-kasvi ja siis terve ja talvenkestävä.


Philadelphus lewisii 'Tähtisilmä'

Istutimme tänä vuonna myös vähän mansikkaa ja meidän 'tilalla' sato on valmistumassa. Marjat ovat suuria ja makeita, nam.


Oman maan mansikka


Tänä aamuna Emmin kanssa lenkkeillessä löysin kaksi pientä tatinalkua, joten kohta päästään herkuttelemaan myös sieniruuilla! Kanttarelleja en näiltä leveysasteilta ole löytänyt, eivät mokomat ainakaan kasva meidän lenkipolkujemme varrella. Mukavaa alkavaa viikkoa ja poiketkaahan puodissa!


4 kommenttia: