maanantai 9. heinäkuuta 2012

Monenmoista puuhastelua

Lyhyt lomani oli ja meni ja tulihan se kesäkin viimein tänne pohjan perukoille. En minä sentään pelkästään laiskotellut ole. Olen saanut aikaiseksi yhtä ja toista. Ensinnäkin, ihastuin helmikoristeiseen liiviin, joka oli kevään Kauneimmat käsityöt lehdessä ja sehän piti tietenkin toteuttaaMalli: Helmikoristeinen liivi, Kauneimmat käsityöt 2/2012, oma säätö
Lanka: Hjertegarn Soon, 60% puuvilla, 40% akryyli
Puikot 8,0mm
Menekki: 377g

No, ei tämän teko kuitenkaan mennyt ihan kuin elokuvissa. Ensinnäkin lanka on ihan eri kuin ohjeessa. Minä kun en viitsinyt kutoa ohjeen mukaisella kaksinkertaisella langalla vaan, vaihdoin langan suosiolla paksumpaan. Kudoin vasemmanpuoleisen etukappaleen valmiiksi ja totesin, että sivun aina oikein neule ei miellytä silmää, ei sitten ollenkaan. Ei auttanut muu kuin purkaa ja aloittaa homma alusta. Jotta saataisiin vielä hieman vaikeutta lisää, mutta säästyisin ikävältä saumojen ompelulta, päätin tehdä koko liivin sitten tapojeni mukaan yhtenä kappaleena tosin tällä kertaa alhaalta ylös. Ainaoikein neuleen tilalle tein sitten 1 oikein takakautta, 1 nurin neulosta ja nurjalla neuloin koko ajan oikein. On tällä neuloksella varmaan jokin nimikin, joten olisin kiitollinen, jos viisammaat valistaisivat. Olkasaumojen ompelultakin vältyin, kun ensimmäistä kertaa kokeilin kolmen puikon pääättelyä. Taas neule ilman sauman saumaa! Itse neule valmistuikin joutuisasti, hurjastelin nimittäin 8 mm puikoilla,vaikka vyöte suositteli langalle 5mm puikkoja, mutta kuten todettu on, niin pikkasen tiukkaa meinaa tuo kutomajälkeni olla. No siitä ongelmasta selviän, kun uskallan vaan reilusti ottaa puikot oman käsialan mukaan. 


Lehtikuvioihin ompelin sitten savunväriset helmet, jotka löysin omasta helmivarastostani. Liivi kiinnitetäään soljella ja tässä virkaa toimittaa Knit Pron solki.Liivin voi livenä nähdä puodissani henkarissa ja joskus saattaapi liivi olla jopa päälläni. Tähän liivintekeleeseen olen tyytyväinen!

Puotiin saapui myös angoralankaa, josta viime viikolla hellepäivän kunniaksi väänsin pitsikuvioisen baskerin. Ei ihan heinäkuun helteiden sesonkituote, mutta baskeri majaileekin tällä hetkellä mallikappaleena puodissa.


Lanka: Adriafil Carezza
Puikot: 5mm
Menekki: 35g

Äitini kävi viime viikolla ja samalla sai pari nallea uudet vaatteet. Nallet asutelevat tätä nykyä myös puodissa ja niillä saa myös leikkiä


Meille tuli myös vauva, se on tosi helppohoitoinen, ei tarvitse sen kummemmin hoitaa. Vaatetuksen nukelle on tehnyt tietenkin äiti.


Äiti harrastaa kutomisen lisäksi hardanger-kirjontaa ja tekaisi myös jakun


Lisäksi huivivillitys jatkuu ja ystäväni teki jo toisen Wingspan-huivinsa, tällä kertaa Hot Socks Spectra langasta


Tässäpä tämänkertaiset kuulumiset. Mukavaa alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä! Erityisen kaunis ja taidokkaasti tehty on tuo äitisi hardanger-jakku, eipä ole tullut mieleenikään, että tekniikkaa voisi soveltaa vaatteisiinkin. Olen tehnyt hardangerilla ainoastaan kirjanmerkin, pitäisi joskus tempaista ja tehdä jotain vähän isompaakin.

  VastaaPoista
 2. Jopa oli paljon kauniita käsitöitä.
  Mutta kyllä on ollut tekemistä tuon hardanger-jakun kanssa. Todella upea ja taidokas työ.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo liivisi! Hitsi, etten huomannut sitä liikkeessäsi käydessäni enkä noita muitakaan uusia. Olin kai niin sen puuvillalangan pauloissa. ;D

  Upea on tuo äitisikin liivi! Hardangeria olen minäkin joskus harrastanut, mutta en tainnut tehdä muuta kuin liinoja ja kirjanmerkkejä. Ai niin ja neuletyynyjä.

  Tuossa alempana sanot tyttärestäsi, ettei ole omena kauas puusta pudonnut! Samaa voi sanoa sinusta ja äidistäsikin, näköjään. ;)

  VastaaPoista
 4. Niin ja vielä piti tulla kehumaan noita Wingspanin ihania värejä!

  VastaaPoista
 5. Täältäpä löytyikin taas vaikka mitä herkkuja:)

  VastaaPoista
 6. Tuo hardanger onkin minulle ihan uusi juttu, hieno jakku. Liivi on kaunis, en ole edes kiinnittänyt huomiota lehden alkuperäiseen malliin, joten hienosti modattu!

  VastaaPoista