perjantai 29. kesäkuuta 2012

Hitaat kiireet

Olen muuten tämän viikon kesälomalla. Tai no, lomalla ja lomalla, eihän sitä yrittäjä koskaan kokonaan lomalla ole. Tälläkin viikolla käytiin hakemassa puotiin vähän lisää hyllyjä, jotta saadaan syyslangat esille, osa kun on jo tullut, vaikka kesäkään ei ole näillä leveysasteilla vielä kunnolla alkanut, ainakaan yhtään hellepäivää en ole vielä tänä vuonna havainnut. No, loman kunniaksi olen järjestänyt kutomisnurkkani ja vähän siivoillut kaappejakin. Kaapin perukoilta löytyi muun muassa tämmöinen tunika.Tunikan olen kutonut vinhaa vauhtia ja ylhäältä alas yhtenä kappaleena kuten tapohihini kuuluu. Siihen ne kiireet sitten loppuivatkin. Vaatekappale onkin odotellut langanpäiden päättelemistä jo pitkän matkaa kolmatta vuotta eli hitaita ovat Ihalaiskan kiireet ;-) Käytetystä langasta, puikoista ja tunikan painosta ei ole kuin aavistus, mutta väliäkös sillä. Sen verran muistan, että raitageneraattorilla olen raidoituksen suunnitellut. Nyt kun vihdoin viimein langat on päätelty, niin tunika pääsee vihdoin pitoon.Tämä toinen tekele on sitten vikkelämpää sorttia. Se valmistui alle kuukaudessa. Ja niinkään kauaa ei olisi mennyt, jos vain olisin saanut langanpäät pääteltyä ja napit ommeltua. Kutomiseen meni siis reilu viikko ja loppu aika onkin ollut inspiraation odotusta siihen ompeluhommaan.Malli: Ylösalaisinneule, oma säätö
Lanka: Cewec Valley alelaarista
Menekki: 475g
Puikot: 5mm

Tämäkin takki on neulottu yhtenä kappaleena ilman sauman saumaa ylhäältä alas. Vähänkös olen ovela välttellesssäni saumojen ompelua näin näppärällä konstilla! Joku on sanonutkin, että olen taitava, mutta jos totta puhutaan, niin kyllä se on kuulkaas vaan laiskuutta!

Mukavaa kesänjatkoa ja viikonloppua, joskos ne kesälomasäätkin joskus tulisivat!


4 kommenttia:

 1. Ihania raita-asuja.
  Ei se saumattomuus voi olla laiskuutta, joutuuhan siinä laskemaan kaikki kavennuksetkin ;)

  VastaaPoista
 2. Upeita töitä olet saanut valmiiksi. Minunkin pitäisi siirtyä kokonaan noihin ylhäältäalas-neuleisiin, sillä viimeistelyt tökkii pahemman kerran täälläkin.

  VastaaPoista
 3. Kauniita neuleita molemmat!
  Noin minäkin tykkään tehdä, ylhäältä alas ja ilman saumoja! Onneksi Ravelryssa on paljon ohjeita juuri tuollaisiin neuleisiin.

  VastaaPoista