lauantai 16. huhtikuuta 2011

Noroa vai noloa?

Taisi olla viime syksyä tai talvea, kun ohikulkiessani kävin moikkaamassa Susua ja katsastamassa löytölaarin. Sillä kertaa sieltä löytyi vähän Noroa. No, niitä oli viisi kerää ja kuudennen olisin saanut kaupan päälle, mutta kun laarissa ei ollut sitä kuudetta kerää! Susulta puhelinsoitto ja takahuoneen Noro-varaus (ei siis noro-virus) siirtyi hoiviini. Voisinpa sanoa, että ensiluokkaista palvelua, kuten aina!
No mitä niistä sitten syntyi. Suunnittelin Norosta boleroa tai liiviä tai jotain, pientä, otin puikot ja aloin neuloa. Lanka riittikin yllättävän pitkälle, joten siitä tuli sitten liivi ja keriäkin käytin tähän vain viisi, joten yksi kerä jäi vielä varastoon, mutta siitä tulee jossain vaiheessa pipo tai kämmekkäät.Malli: Liivi, oma säätö, neulottu saumattomasti ylhäältä alas
Lanka: Noro Silk Garden Lite
Menekki: ~250g
Puikot: 6,0 mm Knit Pro pyöröt

Ja ne värit! En olisi koskaan osannut kuvitella, että jos samasta kerästä löytyy oranssia ja kirkkaanvihreää, että niistä voi tulla näinkin harmoninen kokonaisuus.Ja sitten nappikauppaan. Täytyy sanoa, että nappien valinta tuotti jälleen kerran tuskaa, sillä nappikauppaan mennessäni, minulla ei ollut mitään mielikuvaa, millaiset napit tähän sopisi. Onneksi tarvittava asiantuntemus löytyy Oulun ompelutalon nappikauppiaalta ja sain napit hankittua.


Ei varmaan tule turuilla eikä toreilla vastaan toista ihan samanlaista Noro-liiviä!


Seuraavaksi taas jotain ihan muuta, vaikkapa huiveja!


7 kommenttia:

 1. Kaunis liivi:) Tuo väri norossa on kyllä kaunis. Harmi kun noro on niin kallista lankaa, että jos sitä raaskii ostaa niin ei raaski sitten mitän tehdä;)
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Ihana liivi!! Sie oot kyllä taitava säätämään! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä taas on hieno! Norossa ei kaipaa mitään kuvioneuleita, kun se on itsessään niin upeaa. Joka kerta kun luen noit sun "ylhäältä alas, oma säätö" lauseitas niin tekis mieli kokeilla uudestaan. Edelliset kaks on menny purkuun. Mun mä kun en oo niin kovin taitava - ohjeita vaan seuraan.
  Aloin viimein Anniksen. Ja ajattelin et jos vaiks tekis sittenkin ne nypyt...
  Aurinkoista viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 4. Ihana liivi ja nuo värit on tosiaan jotain ihan uskomatonta! Ylhäältä alas, saumatonta menoa, se on parasta minustakin.

  VastaaPoista
 5. Oi että mitkä värit! Tosi kiva liivi!

  VastaaPoista