sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

HHV13 pellavainen huivi

Hullun huivivuoden 13. huivin tein Arroyoa mukaillen Katian Lino langasta. No langasta ensin pari sanaa. Loin silmukat ja kudoin muutaman kerroksen. Pahaa aavistamatta otin huivintekeleen mukaan jäähallille ja jatkoin neulomista ja voi pannahista ... solmu ja keskellä kerroksen ... lankaa mutkalle (mukana ei ollut saksia ja koitapa saada pellavalanka poikki käsin ...) ja jatketaan kutomista. Muutama kerros ja taas solmu ... lankaa mutkalle ja jatketaan hommia ... ja mitä, vielä kolmas solmu! Tästä suivaantuneena otan langan loppupään ja kerin sen kerälle ja löysin vielä 2 solmua. Aika hyvin ovat Katian tehtaalla onnistuneet, kun ovat saaneet 50 gramman kerään sopimaan 5 solmua!!! Siis joka 10 gramman jälkeen langassa on solmu!!! Aargh!!! Kotiin päästyäni jatkoin toisella kerällä ja homma hoitui loppuun solmutta (saksetkin olivat vieressä).Malli: Oma säätö, Arroyo-huivia mukaillen
Lanka: Katia Lino
Menekki: noin ~80g
Puikot: 5,0 mm Knit Pro pyöröt

Ei tämä kuitenkaan ihan oikea Arroyo ole, vaan taas piti päästä omiani säätämään. Aloitin niin kuin Arroyo-huivi aloitetaan. Muutaman kerroksen teinkin ihan ohjeen mukaan. Skippasin kerrokset 18-24 ja jatkoin taas ohjeen mukaan. Säätöä on myös lyhennetyillä kerroksilla. En tehnyt ainaoikein vaan ihan sileällä neuleella ja näin tästä tuli mielestäni parempi, kuin ensimmäinen testiversioni. Samoin yläreunaan sovelsin omiani ja tein siihen reikäkerroksen, kuten huivi keskiosassa.
Lanka ei mielestäni istu kovin hyvin tähän huivimalliin eli en tee tästä langasta enää huivia, jos sitten muutakaan, pitäkööt solmunsa. Jos ja kun teen kuitenkin kolmannen huivin tällä ohjeella omiani säätäen, siitä pitäisi tulla jo aika täydellinen? Niin ja onkos tämä nyt kaiken säätämisen jälkeen sitten Arroyo vai ihan jokin muu?

5 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis huivi!
  Sinultahan tulee näitä toinen toistaan kauniimpia huiveja kuin liukuhihnalta:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis huivi vastoinkäymisistä huolimatta! Istuu kauniisti olalla!
  Olen tuota lankaa kutonut muutaman kymmenen kerällistä, eikä ensimmäistäkään solmua ole osunut kohdalle, huonoa tuuria oli matkassasi. Aloitin eilen tuosta langasta Sirppi-huivia.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia kommenteistanne! Sirppi-huivin ajattelin tehdä oranssista Puffa-langasta, sitä kun sattuu sopivasti vyyhti löytymään, saisi vaan nämä edelliset projektit alta pois!

  VastaaPoista
 4. Kyllä viis solmua kerässä on jo reklamaation paikka! Harmi, et sulle sattui just se kerä kun mulla ei kahdessa ollu yhtään solmua. Olen omaa huiviani käyttänyt vaiks en siitä edes tykkää. Se ainaoikea näyttää suttuiselta. Sileä on paljon paljon kauniimpi.

  VastaaPoista
 5. Langan takkuilusta huolimatta todella onnistunut huivi!

  VastaaPoista