maanantai 28. helmikuuta 2011

Huiveja pukkaa ...

Huivikuu jatkuu sittenkin! Koskapa reissaan työkseni, on neulottavalla tietyt kriteerit, jotka pitää täyttyä. Matkaneulomuksen pitää olla yksinkertainen, käsilaukkuun sopiva ja puikkojen täytyy mennä lentoaseman turvatarkastuksesta läpi.

Tämä malli täytti kaikki vaaditut matkaneulomuksen kriteerit, ei monimutkaisia kuvioita eikä mukana kulkevaa ohjetta. Huivi on perinteinen niskasta aloitettu kolmiohuivi. Aloitin neulomalla sileää. Sitten tein vähän reikiä eli 2 oikein yhteen ja langankiertoja ja taas oikeaa. Väliin laitoin muutaman kerroksen ainaoikeaa. Kun lanka alkoi uhkaavasti vähenemään, tein reunaan aaltopitsireunuksen ja päättelin joustavalla päättelyllä ja avot, huivi on valmis!


Kuva 1. HHV6

Malli: oma
Lanka: Noro Silk Garden Sock Yarn
Menekki: 100g (melkein)
Puikot: 5mm Knit Pro pyöröt.


Kuva 2. Pitsireunus

Sitten vilautus seuraavasta ihanuudesta, joka on äitini syntymäpäivälahja ja esitellään tarkemmin, kun lahjan saaja on sen saanut.

Kuva 3. HHV7


Pingotuksessa on vielä Minttumaari-huivi, joten ajattelinkin, pitäisikö minunkin osallistua Mammutin Hullu Huivi Vuosi projektiin? Alku on nimittäin lupaava, 8 huivia on valmiina, yhdeksäs huivi tuloillaan ja lankoja seuraavinkin on kaappi pullollaan... ja jos tuntuu, että lanka loppuu, nokka suuntaa The Lankakauppaan!


Menossa mukana myös Emmi

Avustava blogi-koira Emmi, 7v, Hovawart.


Seuraava postaus kertoo myös huivista ...

1 kommentti:

  1. Blogikissa Tassu toivottaa Emmin tervetulleeksi avustajien tärkeään tehtävään!

    VastaaPoista