perjantai 25. huhtikuuta 2014

Kaitaliina


Kun en minkäänlaisia kankaankudontavälineitä omista ja keväistä poppanaa tai kaitaliinaa teki mieli, niin piti sitten keksiä jotain muuta. Sainkin vinkin eräältä asiakkaalta, jotta kannattaa kokeilla  kaksinkertaisella langalla ja ainaoikeinneuloksena toteutettua neulepintaa. Langaksi valitsin merseroitua puuvillaa, sillä materiaalina se on loistava tähän tarkoitukseen ja siitäkään ei haittaa ollut, että värikartta on laaja. Niinpä valitsin 8 eri väriä ja ei kun puikot heilumaan ja väreillä leikkimään!


Malli Kaitaliina, oma säätö
Lanka Rico design: Essentials cotton dk
Menekki 290g
Puikot 4,5mm KnitPro

Loin 55 silmukkaa kaksinkertaisella langalla (eri värit) ja tein yhteensä 20 kerrosta. Tämän jälkeen vaihdoin toisen värin ja taas neuloin 20 krs ja vaihdoin sen toisenkin värin. Tätä jatkoin kunnes liinan pituus oli mielestäni sopiva. Liina on kevyesti pingotettuna 30cm leveä ja lähes metrin pitkä.

Rentouttavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Tuohan onkin hyvä idea ja lopputuloskin oikein kaunis. Tuota tehdessä ei ole sidottu yhteen paikkaan kangaspuille, vaan työ voi kulkea mukana. Tuota voisin kokeilla itsekkin, kun en ole minkäänlaisessa ystävyyssuhteessa kangaspuiden kanssa =D

    VastaaPoista
  2. Kiva idea ja oikein hyvän näköistä 'poppanaa'.

    VastaaPoista
  3. Ihanan raikas liina ja kiva idea!

    VastaaPoista