maanantai 6. tammikuuta 2014

Uuden vuoden suunnitelmia


Olen vissiin mallia vanha diesel ja vuosi on jo pitkällä, mutta olen tässä kaikessa hiljaisuudessa mietiskellyt miten vuoden 2014 viettäisin, siis noin neulontamielessä. Montakin asiaa on käynyt mielessä, mutta pari asiaa on noussut ylitse muiden.

1) Neulon sukat joka viikko. Alunperin ajattelin, että teen ne kaikki varastolangoistani. Uskokaa tai älkää, en saisi vuodessa kaikkia sukkalankojani neulottua!?! Aika rankka urakkahan tuo olisi, mutta ei mahdoton homma. Mutta koska puotiin saapuu välistä aivan syötävän ihania lankoja, myös sukkasellaisia, niin siksipä päätin, että yhdet sukat kuukaudessa saan neuloa uusista langoista.

2) Yritän pienentää keskeneräisten kekoa. Keskeneräisten kopassani kun lojuu yli 20 erilaista projektia, joista ainakin 12 on vähän suurempaa, kuten liiviä, takkia, tunikaa ja peittoa. Siis yksi näistä olisi saatava valmiiksi joka kuukausi.

Jos ja kun suunnitelmani on paketissa vuoden lopussa, niin keskeneräisten koppani on optimistisesti puolityhjä (ainakin pohja näkyy) ja meidän suku on sukissa, ainakin vähän aikaa. No, eletään ensin tämä vuosi ja katsotaan miten Ihalaiskan tässä urakassa käy! 

Jottei mene pelkäksi suunnittelemiseksi tämä vuosi, niin laitetaanpa kuva tämän vuoden ensimmäisestä tuotoksestani

Malli Color Affection
Lanka Hjertegarn Fine Highland Wool
Menekki 124g
Puikot 5,5mm KnitPro pyöröt

Ihana, ihana huivi! Tässä huivissa on kaikki kohdillaan, tykkään mallista, lankavalinta osui nappiin ja värit, ne ovat tällä kertaa ihan mua.


Nyt mulla on sitten semmoinen ongelma, että tämä ihana huivi ei sovi nykyisen kamelinvärisen talvitakkini kanssa, joten ulkokäyttöön tätä en voi tässä vaiheessa ottaa. Huivi on siis jonkin aikaa sisäkäytössä tai sitten minun pitää investoida uuteen talvipalttooseen. Tosin iski tuossa yhtenä päivänä idealla, jotta tekisin villakangastakin ihan itse. Lanka on katsottu valmiiksi, kutoisin kappaleet neulekoneella ja huovuttaisin kevyesti, mutta homma kaatui siihen, että kuka sen takin kasaan ompelisi?

Mukavata loppiaista!9 kommenttia:

 1. Minäkin olen päättänyt joka kuukausi selvittää yhden ufon. Teen keskeneräisen valmiiksi tai sitten se saa purkutuomion. Ufoja on tällä hetkellä 19, joten on ainakin mistä valita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän siinä saattaa käydä, että osa menee purkuun, mutta onpahan sitten taas mistä kutoa!

   Poista
 2. Mutta osaapa olla kaunis huivi! Ja mitkä väritkin. <3

  Voi minua alkaisi ahdistaa tuollaiset suunnitelmat! Hatunnosto sinulle, jos tuon viet puoleksikaan läpi. :) Onneksi me saamme olla erilaisia ja tehdä käsityömmekin kuten itse parhaaksi näemme. ;) Niin kuin ehkä olet kuullut, minä haluan tehdä käsitöitäkin aivan fiiliksen mukaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ahdista, kun ajattelee asian niin, että ensi vuonna saa aloittaa puhtaalta pöydältä. Jos tämä homma onnistuu, niin lankavarastoni on huomattavasti pienempi ja keskeneräisetkin on tehty pois!

   Poista
 3. Ihana ammatti sinulla, kun voit yhdistää työn ja harrastuksen.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis huivi ja värit kohdallaan:-)

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi ja kauniin värinen myös!

  VastaaPoista