perjantai 1. maaliskuuta 2013

Loistavia suorituksia ja yksi säälittävä :-(


Minä kun viikko sitten lähdin into piukeana bussilla Turkuun luistelukisoja seuraamaan. Ajattelin samalla viettää yksityistä neuleretriittiäni ja tikutella samalla koko viikonlopun ihan sydämeni kyllyydestä. Toiveikkaana pakkasin repun täyteen keskeneräisiä kässyjä ja riittävästi lankaa niiden loppuunsaattamiseen sekä tietenkin kannustuslipun!


No, arvaatte varmaan ettei kaikki mennyt niin kuin olin suunnitellut, ei lähimainkaan. Reissu alkoi lupaavasti ja menomatkalla (9 tuntia bussissa) neuloin melkein koko matkan ajan. Ensin sain valmiiksi jo pitkään suunnitteilla olleet ruttusäärystimet


Malli Ruttusäärystimet
Lanka Gjestal Jade (70% villa, 30% alpakka)
Menekki 140g
Puikot 4,0mm KnitPro 100cm pyöröpuikot

Mallin näihin säärystimiin sain pari vuotta sitten äidiltäni. Säärystimet tein yhtäaikaisesti Magic Loop tekniikalla, joten ei jäänyt tällä kertaa paritonta säärystintä repun pohjalle pyörimään. Pääsimme yömyöhään Turkuun ja näihin säärystimiin sitten tyssäsi hyvä kutomisvireeni.Lauantai-aamuna teimme meillä asuvan savolaisen kanssa pienen kaupunkikierroksen ennen jäähallille menoa. Kävimme mm. Turun Lankamaailmassa (yhtään lankaa en ostanut ;-) ja Akateemisessa kirjakaupassa. Akateemisesta ostin Antti Leikaksen Huopaamisen ja samalla selailin muutamia käsityölehtiä. Meillä asuva savolainen ei huomannut minua hyllyjen takaa, jolloin avulias myyjä kysyi, mitäpä mies etsii. Tuumasi etsivänsä vaimoa, jolloin myyjän ilme muuttui vähintäänkin kummalliseksi. Isäntä siinä joutui vähän selittämään, että kyllä hänellä jo vaimo on, ei tässä uutta olla etsimässä...

Lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen menimme jäähallille. Kässäreppu oli toki mukana, mutta muodostelmaluistelun SM-kisojen lyhytohjelmat olivat niin mielenkiintoiset ja jännittävät, että ei siinä malttanut kutimia esiin kaivella, tokkopa puikot olisivat käsissä pysyneetkään. Taisi äitiä jännittää enemmän kuin tytärtä. Samaa rataa jatkui sitten sunnuntain vapaaohjelmissakin, jännittävä kisa ja kutimet pysyivät repussa. Meidän tytöt olivat kovatasoisen kisan neljänsiä, joten kyllä kannatti kannustaa ja jännittää!

Sunnuntain paluumatkalla sain vain sukanvarren nitkuteltua, mutta kisaviikonlopun jälkeen uni tuli ennen aikojaan joten se siitä suunnitelemastani neuleretriitistä.

Alkuviikko olikin sitten olevinaan kiireinen, maanantai-ilta meni nukkuessa, tiistai ja keskiviikko muissa iltahommissa. Eilen kerkesin sitten jo vähän kutoakin. Nimittäin iskipä taas kerran idealla! Näissä rönttäkeleissä tarvitsen kunnon kumisaapppaat. No, tilata pätkäytin harmaat nilkkurimalliset kumpparit. Nyt sitten tarvitaan uudet säärystimet kumppareiden kaveriksi, sillä kuka nyt tummanruskeita säärystimiä harmaiden kumppareitten kanssa käyttää.

Tässäpä eilisen illan työntulos

 

Ja otsikkoon palatakseni, vaikka kutomissuoritukseni on ollut lähinnä säälittävää, niin Stella Polaris oli kerrassaan loistava! Hyvä Stellat!

Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia: