maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevät virkaten tulevi!


Se on varma kevään merkki, kun tekee mieli virkata. Iski nimittäin viikko sitten idealla, että pitää tehdä torkkupeitto ja tietenkin virkkaamalla. Silloin kun tältä tuntuu, niin eihän se auta kuin ottaa riittävästi lankaa ja koukkuu käteen ja antaa mennä. Langaksi valitsin Jannen ja siitä punaista, keltaista, oranssia, tumman- ja vaaleanvihreää sekä ruskeaa. Mallia neliöihin otin täältä. En tietenkään ihan ohjeen mukaan tehnyt, vaan taas piti päästä itse vähän säätämään. Neliön keskimmäinen ympyräosuus on kuitenkin ihan ohjeen mukaan. Osaan siis virkata norjaksi (toki myöntää täytyy, että kuvat olivat loistavat). Neliöosuuden tein sitten oman pään mukaan.

Palasia virkatessani ajatukset siirtyivät äitiin ja tulevaan viikonloppuun ja siitä se hullu ajatus sitten lähti. Nimittäin olimme suunnitelleet, että lankalauantaina lähdemme vanhempieni luokse pääsiäisen viettoon ja virallistamaan äitini virallista eläkkeellepääsyä. Hullua tässä päähänpistossa oli se, että päätin tehdä peiton äidille lahjaksi, joten viikossa pitäisi saada peitto valmiiksi eli himppasen kiire tuli. Virkkasin palasia aina kun aikaa oli ja saattoi joskus iltasella mennä seuraavan vuorokauden puolelle, mutta valmista tuli säädetyssä ajassa. Viimeiset langanpätkät päättelin lauantaina, vähän ennen kuin lähdimme reissuun. On siinä koukku sauhunnut kuin melkein puolitoista kiloa lankaa koukkuaa viikkoon ja samalla piti töissäkin käydä. Toki täytyy myöntää, että vähän minä virkkasin työmaallakin :-)Malli Retrotorkkupeitto
Lanka Gjestal Janne
Menekki 1400g
Koukku 5mm KnitPro soft grip

Kun en hirveästi eri variaatioita näistä väreistä keksinyt ja joku säännönmukaisuus pitää joka hommassa tietenkin olla, niin tein 9 eriväristä neliötä, jotka sitten yhdistin samalla tavalla. Tämä on varmaankin jotain naisen tai insinöörin logiikkaa tai kaikkein pahimmassa tapauksessa vähän molempia ;-) Näitä 9-neliön kokonaisuuksia peittoon tuli 12 eli yhteensä pikkuneliöitä tuli virkattua 108.Tässäpä vielä koko ihanuus. Kyllä nyt kelpaa eläkeläisen pötkötellä, jos vaan kiireiltään kerkiää.


Tätä projektia tehdessä hiipi mieleen, että taidan kyllä olla vähän hullu, kun tämmöiseen projektiin lähden ja vielä vapaaehtoisesti, mutta ei kai siinä mitään, kun sen itse tietää!


17 kommenttia:

 1. todella hieno peitto sun äidille teit ja nopea olit :-))

  VastaaPoista
 2. Uskomaton suoritus noin lyhyessä ajassa! Peitosta tuli hieno.

  VastaaPoista
 3. Kyllä olit nopea!! Ihana peitto ..ihanat värit!

  VastaaPoista
 4. Upean ja lämpimän näköinen peitto, mutta olipas sinulla urakka! Minulla meni piettooni melkein vuosi!

  VastaaPoista
 5. JO on saanut koukkua heiluttaa tuossa ajassa. Ei ihan joka tyttö..... eikä joka toinenkaan, tuohon kykenisi!
  Tosi nätti lopputulos!

  VastaaPoista
 6. Mahtava peitto! :) Olet sinäkin kyllä melkoinen virkkuukone. Silloin, kun kävin tuomassa kaupalle sytomyssyjä, joita olin virkannut muutamassa päivässä pussillisen, niin sinähän ihmettelit vauhtiani - mutta en kyllä minäkään virkkaisi peittoa viikossa, huh! :D Toisaalta, jos olisi ihan pakko, niin varmaan sekin onnistuisi.

  Ihanat on kyllä nuo värit, sopivat tuohon kuvioonkin!

  VastaaPoista
 7. Moi. Kaunis peitto, ruskea sopii oikein hyvin noiden punasten kanssa, joissakin on rusehtava punainen, tai oranssi monin sävyin.

  VastaaPoista
 8. No joo, viikossa noin upea peitto. Mä olen omaani suunnitellut jo vuosia ja kun aikanaan projektin kanssa pääsen liikenteeseen, niin ei kyllä tuota vauhtia minun koukku suihki. Mutta kaunis peitto on, kelpaa eläkeläisen nyt köllötellä, jos vain ennättää.

  VastaaPoista
 9. Upea peitto :) Mää on ihan umpihullu näiden peittojen kanssa, aina on saatava uusi koukulle :))))

  VastaaPoista
 10. Kaunis peitto! Ja kamalan nopeasti olet sen virkannut, ei kyllä minulta onnistuisi.

  VastaaPoista
 11. Ihana peitto, todella vaivan arvoinen. Mutta on minulla asiaakin. Löytyisikö sinun puodista sukkalangaksi sopivaa limenvihreää lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä kotisohvalta enismmäisenä mieleen tulee Hjertegarnin Strömpegarn ja siitä väri 7079. On sukkalankaa ja väri on reipas lime.

   Poista
 12. Ompa nopeesti tehty. Mulla on ollu 2 vuotta peitto kesken. Oon tehnyt sitä kutomalla Tenneseestä. Toivottavasti saan sen joskus valmiiksi.

  Kaunis peitto tuli tuosta. Kyllä sen alla passaa torkutella.

  VastaaPoista
 13. Ja niin ihana!!!
  Mä vaan niin sytyn näille sävyille :)

  VastaaPoista