lauantai 16. maaliskuuta 2013

Sademetsäsukat


Vaikka täällä Oulussa on tällä viikolla pakkanen paukkunutkin, niin kyllä se kevät tulee ja sen mukana loskakelit. Tulevaan kevääseen olen varustautunut hyvin. Tilata pätkäytin uudet kumpparit ja kumppareihin piti tietenkin tikutella saapassukat. Vihertymistä odotellessa päräytininkin sitten reippaan vihreät sukat, niin syvänvihreät, että nimesin sukat Sademetsä-sukiksiMalli Sademetsä-sukat, oma säätö
Lanka Zitron Trekking XXL
Menekki 96g
Puikot 3,0mm KnitPro Cubics pyöröpuikot

Nyt kun olen opetellut tekemään sukkia varpaista varteen, niin jatkoin samaan linjaa. Kuvion nappasin vuoden 2012 Das große Strickmusterheft lehdestä


Mieltä on jäänyt vaivaamaan se ranskalainen kantapää ja sen toteutus, yhden ainoan kerran olen sen saanut onnistumaan ja silloinkin siitä tuli ruma. Tällä kertaa otin ihan ajatuksenkin jo tekovaihessa mukaan ja kas, vahvistettu ranskalainen kantapää syntyi ja ihan ilman tuskaa. Pikkuisen toisella puolella on löysää, mutta seuraaviin sukkiin tiedän senkin asian korjata.


Pohjelisäykset sain syntymään sivuille ihan automaattisesti, kun keksin tehdä molempiin reunoihin pitsikuviota.


Viikon verran näitä sukkia pakersin ja viimein lanka osoitti loppumisen merkkejä. Nimttäin jossain vaiheessa sukanvartta tehdessä tuntui, että kerä ei pienene lainkaan. Sukkiin tein joustavan päättelyn, mutta vähän löperöksi reuna jäi. Nämä Sademetsäsukat ovat melkein täydelliset, vain kantapään toisella puolella muutama löysähkö silmukka ja turhan löysä varren suu, johon ajattelin laittaa elastista lankaa. Melkein täydelliset näistä sukista tuli, josko seuraavista saisin jo täydelliset?

Saapassukiksi päätyivät tyttärenikin kevätsukatNäillä kumppareilla lompsottellemmikin sitten pitkin kevättä, satoi tai paistoi ;-)

Mukavaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. No mutta, oikein näyttävät sukat olet tehnyt, riemastuttavat:)

  VastaaPoista
 2. Kauniit vihreät sukat!!! ja ne karkkiväriset ovat herkullinen näköinen :-))

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat taas. Tykkään tuosta väristäkin. Kivat kumpparit!

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäät kumpparit ja ihania sukkia.

  VastaaPoista
 5. Zitronin värjäykset on kyllä kauniita! Ja tosi upeasti sopii noihin sukkiin sekä palmikkoon että pitsiin. Oikein komet sukat, loskaa kehiin siis! :)

  VastaaPoista