keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Sukkia, sukkia ja aina vaan sukkia


Tein toissa viikon virkkausurakan aikana semmoisen päätöksen, että en saa aloittaa kuin yhden uuden työn/kuukausi. Sääntö on voimassa niin kauan kuin keskeneräisten suma on kesytetty. Tämän siis luulisi pistävän vauhtia keskeneräisten töiden loppuunsaattamiseksi, tai ainakin sitä niin voisi luulla.

Tämän uuden sääntöni puitteissa olen kuitenkin saanut valmiiksi huivin, jonka annoin äidilleni sekä yhdet miesten sukat, jotka isäni sai. Opittuani sukan teon varpaista varteen, olen edelleen todella innostunut uudesta tavasta tehdä sukkia ja sainkin viimeisteltyä Angee-sukat. Malli on Coocie A:n Suloisimmat sukat -kirjastaMalli Angee
Lanka Austemann Step
Menekki 58g
Puikot 2,75mm KnitPro Karbonz 100cm pyöröpuikot

Lankana käytin Austermannin Stepiä, josta värejä on myymälässämme ihan valittavaksi asti. Sukat aloitin kärjistä ja innoissani tikuttelin sukkia pitkän tovin. Jossain vaiheessa huomasin, että kantapääkin olisi syytä tehdä ja koskapa en aloittanut kantapäälevennyksiä ajoissa, päädyin tekemään tiimalasikantapäät. Kantapäät onnistuivat mielestäni kohtalaisesti, eikä löysiä kohtia jäänyt. En ole kuitenkaan kovin innostunut tiimalasikantapäistä, joten seuraaviin sukkiin värkätään sitten kantapäät jollain toisella tavalla. Varsia näihin sukkiin tikuttelin jonkin matkaan, mutta kun en oppinut mallikuviota ulkoa, niin laiskuuksissani päättelin sukat ennen aikojaan. Sopivan pitkät varrethan näihin tuli, mutta nyt täytyy sitten keksiä, mitä teen jäljelle jääneelle langalle. Mielessäni siintelevät valkoiset sukat, jossa on kirjavankukertavat raidat.Seuraavina sukkina valmistuivat mukaelmat Kalajoki-sukista. Ihan perinteiset Kalajoki-sukat nämä eivät ole, vaan olen taas päätynyt säätämään omiani. Kuvion aloitin ohjeen mukaan, mutta ensimmäisen käännöksen jälkeen mutkittelin ihan omianiMalli Kalajoki
Lanka Regia Tweed Classic 6-fädig
Menekki 190g
Puikot 3,0mm KnitPro Symfonie wood 100cm pyöröpuikot

Tein myös taakse samantyyliset mutkakuviot, syvemmillä kaarilla tosin. Näihin sukkiin tein ranskalaisen kantapään ja se onnistui mielestäni hyvin. Kantapäät tein kaikenlisäksi vahvistettuna, mutta ranskalaisen kantapään teko alkaa niin myöhään, että vahvistettu osa alkaa mielestäni väärästä kohtaa. Tästäpä viisastuneena seuraaviin sukiin ajattelin aloittaa vahvennetun osan huomattavasti aiemmin. Siis uusia sukkia puikoille ja täydellistä kantapäätä metsästämään :-) Nämä sukat on tehty ensi syksyä ja talvea silmällä pitäen. Varret voi kääntää polvien yli, varsin näppärää varsinkin talvikeleillä hameen kanssa. Koskapa nyt on mukavan valoisaa, niin mustien sukkien teko oli lasten leikkiä (näiden valokuvaus toki ei)


Niin ja mitäpä tapahtui hienolle päätökselleni siitä, että en aloita kuin yhden työn kuukaudessa? No, arvaatte varmaankin, että eihän se pitänyt. Huhtikuun aikana olen nimittäin aloittanut kaksien sukkien, tyynynpäällisen, pitsiponchon ja uuden torkkupeiton teon! Hyviä uutisia kuitenkin kaikille ponchon ohjetta kaipaileville, ohje on tekeillä ja kohtapuoliin valmiskin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti